Presidència

El Consell col·labora amb l’Ajuntament de Faura per a promocionar el producte gastronòmic del municipi en 2023

02/06/2023
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 40.000 euros per a l’impuls de la Fira de Faura 2023
  • L’esdeveniment tindrà lloc el primer cap de setmana de desembre amb degustació del producte local i promoció de l’Exquisit Mediterrani

El Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Faura per a dur a terme accions de promoció i difusió del producte turístic gastronòmic l’Exquisit Mediterrani durant l’any 2023.

A través d’aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 40.000 euros perquè l’Ajuntament de Faura impulse i promoga la Fira de Faura 2023, que, sota el nom Al voltant d’una taula, es presenta com un esdeveniment de difusió del producte gastronòmic local amb la marca l’Exquisit Mediterrani, que representa per a Faura i l’entorn un important atractiu turístic i cultural.

La Fira de Faura 2023 tindrà una programació al llarg del primer cap de setmana de desembre amb un motiu central comú: la degustació del producte local i la seua promoció entorn de la taula, per la qual cosa tota l’ambientació girarà entorn de la protagonista principal d’aquesta edició, la taronja.

En concret, entre les actuacions de l’edició de la fira d’enguany destaca La degustació tradicional de caldera, que tindrà lloc a l’exterior del pavelló multiusos de Faura, en el qual es repartiran al voltant de 1.000 racions; a més d’un taller d’elaboració de les calderes i el Ball de la Caldera.

Així mateix, es desenvoluparà una exposició sobre les diverses varietats de la taronja, les eines i les diverses etiquetes del món de la taronja, així com un taller d’ús d’aquest producte en la cuina i el Castell de la Taronja.