Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Accessibilitat

La Comunitat Valenciana compta amb 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda en 46 destinacions costaneres

03/06/2023
La Comunitat Valenciana compta amb 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda en 46 destinacions ...
  • L’objectiu del Pla de platges accessibles és que totes les persones puguen accedir a la riba i banyar-se en la mar amb seguretat
  • Per al manteniment i l’equipament d’aquests punts, la Conselleria d’Igualtat destina enguany més de 140.000 euros

La Comunitat Valenciana disposa aquest estiu de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda distribuïts en 46 municipis costaners.

El Pla de platges accessibles és una iniciativa posada en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb diverses administracions, perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir a la riba amb facilitat i banyar-se amb total seguretat, en el marc de l’atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat.

La possibilitat d’aquesta oferta àmplia és el resultat de l’estreta col·laboració entre diverses administracions i organismes. En concret, per a l’adaptació i l’equipament dels punts de platges accessibles de la Comunitat Valenciana, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina enguany 140.292 euros.

El pla comprén diversos serveis que inclouen des de l’accés a la zona de platja (amb estacionaments reservats, rampes, passarel·les, senyalització) fins a les instal·lacions (zona d’ombra) i el mobiliari, que cobrisquen les necessitats especials de les persones que acudisquen a aquestes zones.

L’equipament especialitzat disposa d’arnesos, grues de mobilització i cadires de dutxa, serveis adaptats i cadires i crosses amfíbies. La crossa amfíbia permet absoluta autonomia a les persones amb mobilitat reduïda i la cadira amfíbia facilita l’accés a l’aigua.

Igualment, els punts de platges accessibles disposen de personal especialitzat que atén les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període de funcionament en l’horari establit en cada punt.

Per a fer ús de qualsevol punt de platja accessible de manera individual només cal acudir-hi. Per la seua banda, per a l’atenció de grups, així com per a una informació detallada sobre un punt de platja concret, caldrà posar-se en contacte amb l’ajuntament corresponent.

Província d’Alacant

Per províncies, a Alacant funcionen 27 punts de platja accessible en 15 municipis. En concret, quatre municipis disposen de tres punts accessibles cadascun, són la ciutat d’Alacant (a Postiguet, Sant Joan i Urbanova); Benidorm, amb un a la platja de Llevant i dos a la de Ponent (parc Elx i Tamarindos); Dénia (les Bovetes, Marineta Cassiana i Punta del Raset), i Torrevieja, a les platges de Los Locos, Los Náufragos i Torrelamata.

Per la seua banda, quatre localitats costaneres més d’aquesta província ofereixen dos punts accessibles. Es tracta de Calp (en Arenal-Bol i La Fossa); el Campello (platja del Carrer la Mar i Muchavista); Elx (Arenals del Sol i La Marina), i Santa Pola, a la platja de Llevant i a Gran Platja.

La resta de localitats d’Alacant que compten amb aquest servei són Guardamar del Segura (a la platja de la Roqueta); Xàbia (L’Arenal); Orihuela (Cala Bosc); Pilar de la Horadada (Mil Palmeras); Teulada-Moraira (L’Ampolla), i la Vila Joiosa (la Basseta de l’Oli).

Província de Castelló

Per la seua banda, la província de Castelló té 24 zones adaptades en 14 localitats de Castelló. Amb tres punts accessibles estan les platges de Castelló de la Plana (Gurugú, Serrada i El Pinar) i Benicàssim (L’Almadrava, Serradal i Voramar).

Amb dues zones accessibles es troben les localitats costaneres d’Alcalà de Xivert-Alcossebre (Carregador i La Romana); Benicarló (La Caracola i Morrongo); Borriana (L’Arenal i Malva-rosa - Grau); Moncofa (Masbó i Pedra Roja); Orpesa (Morro de Gos i platja de La Concha), i Vinaròs, al Fortí i el Clot.

També compten amb aquest servei les platges d’Almassora (Ben-Afelí), Almenara (Casa Blanca), Nules (Les Marines), la platja Nord de Peníscola, Torrenostra a Torreblanca i la platja del Cirerer a Xilxes.

Província de València

Quant als punts de platges accessibles a la província de València, n’hi ha un total de 36 repartits en 17 municipis, cinc dels quals al terme municipal de Sueca (platges de la Llastra, Mareny Blau, les Palmeres, el Perelló i Mareny de Barraquetes); quatre a València (Malva-rosa; Cabanyal, Pinedo i el Saler), i quatre més a Cullera (Oasi, Racó, Escollera i les Oliveres).

Amb tres punts accessibles estan les platges de Gandia (zones de Canàries, Manila i President, totes a la platja Nord) i Oliva (Aigua Blava, Kiko Terranova i San Fernando). Per la seua banda, tenen dos d’aquests espais les platges d’Alboraia (Patacona i Port Saplatja); el Puig (Plans Mar i Val Play-Puig); platges Nord i Sud de Piles, i platges Nord i Sud de la Pobla de Farnals.

Els municipis de la província de València que compten amb un punt accessible són Bellreguard (platja Nord), Canet d’en Berenguer (Racó de Mar), Daimús, Miramar i Puçol.

Galeria d'imatges