Sanitat Universal i Salut Pública
Pla de vacacions

Sanitat destina 72,2 milions d’euros per a reforç i substitucions de l’assistència sanitària aquest estiu

02/06/2023
Sanitat destina 72,2 milions d’euros per a reforç i substitucions de l’assistència sanitària aquest estiu
  • L’atenció s’incrementa en 66 centres sanitaris situats a les zones costaneres de més afluència durant l’època estival, 10 més
  • El Pla d’estiu compta amb 3,4 milions d’euros més respecte a l’any anterior, comença abans i durarà un mes més, ja que s’estén del 15 de juny al 15 d’octubre
  • Sanitat planifica 7.585 contractacions de professionals per a adaptar la cobertura a la demanda assistencial durant l’estiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública compta per a aquest exercici amb un pressupost de 72.239.373,01 euros destinat al Pla de vacacions i reforç d’estiu, 3,4 milions d’euros més respecte a l’any anterior, quan van ser 68,8 milions d’euros. Aquests fons es dirigeixen tant a contractes de substitució per a cobrir personal sanitari que es troba de descans estival com a contractacions addicionals que es facen per a reforçar els centres d’Atenció Primària i els consultoris de les zones de més afluència turística.

L’inici del programa s’avança enguany per primera vegada al 15 de juny —15 dies abans del que és habitual— i s’estén fins al 15 d’octubre —dues setmanes més—, per la qual cosa durarà quatre mesos, enfront dels tres habituals. D’aquesta manera, s’optimitza l’atenció sanitària i s’incrementa l’atractiu dels contractes per als i les professionals que participen en el Pla de vacacions, ja que es tracta de substitucions i reforços que es prolonguen durant quatre mesos. El pla preveu la contractació de 7.585 professionals, 228 més que l’any passat.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha assenyalat que la Conselleria “està, des del mes de gener, organitzant el Pla de vacacions per a garantir i reforçar la prestació sanitària en zones de costa, al mateix temps que es preserva el dret a vacacions del personal sanitari”.

Reforç en 66 centres d’atenció sanitària de costa

Amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària en zones turístiques de més afluència, la Conselleria de Sanitat ha planificat accions de reforç en 66 centres d’atenció sanitària a la costa, siga amb l’obertura de consultoris estivals o mitjançant l’increment de personal en centres de salut o consultoris de platja.

D’aquesta manera, s’augmenten els recursos assistencials en les zones de més afluència de població, segons les necessitats assistencials detectades pels diversos departaments de salut.

En concret, a Castelló està previst obrir o reforçar l’atenció en 14 enclavaments: Almenara, Benicàssim, Benicàssim Atlanta, Benicàssim ‒ Vila-real, Borriana, Marjaleria - Grau Castelló, Moncofa, Orpesa, Orpesa - la Petxina, Orpesa - la Marina, Peníscola, platja de la Torre - Almassora i Torrenostra-Torreblanca i Xilxes.

A València, durant l’estiu obriran, o es reforçaran, 24 centres: Bellreguard platja, Canet d’en Berenguer, Catadau, CSI Cullera, Daimús platja de Gandia, el Perelló, el Puig, el Saler, Faro de Cullera, Grau de Gandia, la Patacona, Port Saplatja, Mareny Blau, Mareny de Barraquetes, Miramar platja de Gandia, Oliva, Oasis Cullera, Palmeres, Perellonet, Piles, platja de la Pobla de Farnals, Puçol, Tavernes de la Valldigna platja i Xeraco.

Finalment, a Alacant es potenciarà l’atenció sanitària en 28 punts: Altea, Albufereta, l’Alfàs del Pi, Alacant illa de Tabarca, Almassera de Tonda, Cabo Huertas, cala de Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Coveta, el Campello, Foietes, Gran Alacant, Guardamar del Segura, La Loma, la Marina, la Nucia, Mil Palmeras, Muchavista, Orihuela costa, Pilar de la Horadada, platja de Sant Joan, Rincón de Loix, Santa Pola - Casa del Mar, Santa Pola - platja Llisa, Tomás Ortuño, Torre de la Horadada i Urbanova d’Alacant.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Conseller de Sanidad Universal y Salud Pública, Miguel Mínguez