Presidència
Promoció turística

Turisme Comunitat Valenciana aposta pel turisme accessible com una oportunitat per al sector turístic

02/06/2023
Viatge de familiarització de turisme accessible organitzat per Turisme CV i Predif
  • El director general de Turisme ha assistit a un taller amb agències de turisme accessible, que ha organitzat Turisme Comunitat Valenciana en col·laboració amb Predif
  • Durant aquesta setmana s’ha organitzat un viatge de familiarització en el qual han participat influencers reconeguts en turisme accessible

Turisme Comunitat Valenciana i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif) han organitzat durant aquesta setmana una acció promocional per a donar a conéixer l’oferta de serveis turístics adaptats de la Comunitat Valenciana.

Així, aquest divendres s’ha celebrat a la seu de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) un taller perquè empreses turístiques i destinacions de la Comunitat Valenciana mostren la seua oferta de serveis turístics adaptats a agències nacionals i internacionals que comercialitzen viatges accessibles.

Aquest taller és l’activitat que tanca un viatge de familiarització (famtrip) organitzat per Turisme en col·laboració amb l’organització Predif, per a donar a conéixer l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana a influencers reconeguts amb discapacitat i a agències de viatge.

El director general de Turisme, Herick Campos, que ha assistit a aquest taller, ha explicat que l’activitat s’emmarca en el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i Predif, i ha destacat que es tracta d’“un exemple de cogestió amb una organització de referència en matèria d’accessibilitat”.

A més, Herick Campos ha apuntat que la iniciativa contribueix al fet que influencers i agències de viatge participen activament a difondre l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana. Campos ha recordat que totes aquestes accions s’emmarquen en el Programa de turisme accessible de la Comunitat Valenciana 2021-2025, impulsat per Turisme CV i Predif.

En el taller han participat agències com ara Viajes El Corte Inglés, Travel Xperience, Enable Holidays, Traveltino, Fundação Inatel i Action Handicap France, i hi ha hagut representació tant d’hotels com d’apartaments turístics, guies de turisme, a més del Patronat Costa Blanca, Visit Benidorm o Cacsa.

Després del taller hi ha hagut una taula redona sobre el turisme accessible a la Comunitat Valenciana i, a més, influencers del sector del turisme accessible han comptat la seua experiència i han explicat les necessitats.

Els i les influencers que hi han participat són: Marta Bustos Góngora, que pateix discapacitat visual i compta amb una comunitat de 190.000 seguidors en Instagram i més de 162.000 en TikTok; Enrique Bernabeu, que divulga les seues vivències en TikTok a més de 324.000 seguidors i en Instagram, a més de 81.000, i Cristina Reyes, que té discapacitat auditiva i divulga els seus viatges en el blog Mochileando sin Barreras.

Famtrip

Durant aquesta setmana, Turisme, en col·laboració amb l’organització Predif, ha organitzat un viatge de familiarització per a donar a conéixer l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana a influencers reconeguts amb discapacitat i a agències de viatges.

Des del 29 de maig fins a l’1 de juny, el grup ha visitat diverses localitats de la Comunitat Valenciana, com ara Onda, Benicàssim, Nules, Utiel, Requena, Albaida, Monòver o la Vila Joiosa.

Galeria d'imatges