Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Sostenibilitat

Economia estudiarà l'impacte de la normativa de sostenibilitat europea en el teixit empresarial valencià

25/09/2022
  • L'objectiu és donar resposta a les necessitats d'informació de les empreses sobre les exigències en matèria de responsabilitat social, informació no financera i model de producció marcades per la UE
  • Aquest estudi permetrà a la Conselleria d'Economia fer propostes concretes de suport i ajuda les empreses valencianes per a acompanyar-les en la seua adaptació a aquesta transició de model econòmic

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball estudiarà l'impacte de la normativa de sostenibilitat europea en el teixit empresarial valencià amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats d'informació de les empreses sobre les exigències en matèria de responsabilitat social, informació no financera i adequació del model de producció marcades per la Unió Europea.

Aquest estudi permetrà a la Conselleria fer propostes concretes de suport i ajuda a les empreses valencianes per a acompanyar-les en la seua adaptació a aquesta transició de model econòmic, i assegurar el manteniment de la seua competitivitat i la millora de la seua productivitat, reputació i posicionament en els mercats.

El director general d'Economia Sostenible, José Vicente Soler, ha explicat que “pretenem estimular el coneixement dels nous reptes en matèria legislativa relacionats amb la sostenibilitat, que incideixen en el model de negoci de les empreses i persones autònomes de tots els sectors productius valencians, per a fomentar els canvis necessaris en el disseny dels models de negoci en pro de la sostenibilitat i el compliment de l'Agenda 2030”.

Nova normativa europea sobre sostenibilitat

L'estratègia europea de sostenibilitat i els seus ambiciosos objectius de neutralitat climàtica són part d'un canvi de model econòmic que està imposant un ritme regulador molt intens i exigent per a les empreses europees. Per a aconseguir aquest objectiu NetZero, caldrà modificar el model productiu de pràcticament tots els sectors d'activitat, a través de regulacions molt exigents que impacten directament en el teixit empresarial valencià.

En el període comprés entre el 2022 i el 2025 les empreses valencianes no sols hauran d'atendre les noves exigències de transparència corporativa en l'àmbit de la sostenibilitat, sinó que hauran de ser capaces de mostrar com han integrat aquest vector en els seus plans de negoci i la seua capacitat de gestionar-lo. El full de ruta en relació a les finances sostenibles també serà un repte per les empreses valencianes, especialment per a les pimes.

Això serà vital perquè puguen accedir a finançament, tant públic com privat. Per això, és imprescindible que l'ecosistema empresarial valencià conega aquest full de ruta europeu amb antelació suficient per a estar previngut i desenvolupar amb temps les accions necessàries.