Presidència
XXI edició

Colomer inaugura el curs de Turisme Cultural de la Fundació Cañada Blanch

30/09/2022
L'SA de Turisme durant l'obertura del curs
  • Assenyala que “un dels grans reptes del sector turístic cultural és la professionalització” i destaca l'aportació de valor de la cultura a la destinació
  • El curs, que va obtindre el reconeixement especial en els Premis Turisme 2021, s'impartirà fins al mes que ve de desembre

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració del curs d'especialització en Turisme Cultural, organitzat per la Fundació Cañada Blanch en col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Cultura de Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

El curs celebra enguany la seua vint-i-unena edició i va obtindre el reconeixement especial en els Premis Turisme Comunitat Valenciana 2021, per la seua tasca d'aproximació a la riquesa i diversitat cultural de la Comunitat Valenciana a través dels seus municipis.

El responsable de Turisme ha destacat la importància del capital humà i que “un dels grans reptes del sector turístic cultural és la professionalització”.

Colomer ha declarat que “la cultura té suficient identitat per a ser una font motivacional del viatge turístic”, i ha incidit en el fet que “hem anat construint un ecosistema d'interés turístic cultural, amb acords importants amb entitats vinculades a la cultura”.

En aquest sentit, ha recordat que Turisme Comunitat Valenciana participa en programes europeus que “ens permeten redirigir el turisme i evitar la saturació en determinats llocs o moments”.

En l'obertura del curs també han participat la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, i el president de la Fundació Cañada Blanch, Juan Viña.

XXI Curs de Turisme Cultural

L'objectiu general d'aquest curs, que s'impartirà de manera presencial i en línia del 30 de setembre fins a desembre de 2022, se centra a analitzar la riquesa i gestió del turisme cultural de la Comunitat Valenciana. Consta d'un total de 60 hores i està homologat per l'Institut Valencià d’Administració Pública.

El curs, pel qual ja han passat més de 500 alumnes, està destinat a personal de diferents administracions que desenvolupen funcions vinculades a la gestió cultural del turisme, agents de desenvolupament local, persones amb sensibilitat a la importància que el patrimoni té per al desenvolupament turístic, així com emprenedors amb interés en aquest producte.

Turisme oferirà en el marc d'aquest curs tres visites-taller a Llíria, Alcoi i a la Ruta del Grial, com a exemples de la gestió del turisme cultural.

Galeria d'imatges