Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo
Sectores productivos

Economía apoya con un millón de euros a À Punt Mèdia para la producción de cinco películas que contribuyan a estimular al sector audiovisual valenciano

01/06/2022
  • Climent: el sector audiovisual és un sector estratègic, pels llocs de treball que crea, la innovació que comporta i perquè el seu producte ajuda a crear una identitat pròpia
  • S’ha creat una línia de suport a través d’Ivace que es coordina amb À Punt, el referent i l’empresa pública que ha de fer de tractor del sector
  • Climent: el sector audiovisual és un sector estratègic, pels llocs de treball que crea, la innovació que comporta i perquè el seu producte ajuda a crear una identitat pròpia
  • S’ha creat una línia de suport a través d’Ivace que es coordina amb À Punt, el referent i l’empresa pública que ha de fer de tractor del sector

 

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball secundarà amb 1 milió d’euros À Punt Mèdia per a la producció de cinc pel·lícules que contribuïsquen a estimular el sector audiovisual valencià. Aquestes ajudes corresponen a una línia de suport a aquest sector, posada en marxa a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que “el sector audiovisual és un sector estratègic, tal com el defineix la Unió Europea i el nostre pla estratègic de la indústria valenciana, pels llocs de treball que crea; la innovació que comporta, i, especialment, perquè el seu producte ajuda a crear una identitat pròpia i tot un compendi de referències comunes. Per això és important que les empreses valencianes, que tenen un talent demostrat, tinguen suport per a consolidar-ne el treball”.

Segons Climent, des de la Conselleria d’Economia Sostenible “havíem de crear una línia de suport i era necessari coordinar-se amb À Punt, que és el referent i el gran estímul i l’empresa pública que ha de fer de tractor del sector”.

La quantitat d’un milió d’euros parteix de l’Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) i es gestiona des d’À Punt a través dels drets d’antena que compra la cadena. Enguany s’han seleccionat llargmetratges de productores valencianes i en valencià, però la intenció és, segons explica Climent, “fer un esforç i ampliar la partida en el pressupost de l’any que ve per a incloure també el format de les minisèries, que està funcionant molt bé i garanteix més treball, i, per tant, més estabilitat en les empreses productores”.

Pel·lícules seleccionades

El 15 de març de 2022 es va publicar en el web de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació la convocatòria al sector audiovisual perquè es presentaren propostes de llargmetratges de ficció i animació. 

Després de l’avaluació dels projectes presentats, les cinc produccions seleccionades són les següents: ‘L’àvia i el foraster’ (Aire de Cinema / Alhena Production), ‘Tu no eres jo’ (Projecta Films Media SL / Amor & Lujo SL), ‘Un bany propi’ (Mecomlys SL), ‘Valenciana’ (Pegatum Transmedia / Life & Pictures / Dacsa) i ‘La invasión de los bárbaros’ (Stanbrook / Arden Producciones SL).

També s’han seleccionat dos projectes suplents per si algun dels projectes preseleccionats no s’arriba a consolidar: ‘Les vacances de Mara’ (Tarannà Films / Alhena Production) i ‘Paradís’ (Valen Arts Paraíso Aie).

Cada una de les cinc pel·lícules seleccionades rebrà 200.000 euros per a la producció.

L’objectiu d’aquesta línia és ajudar el sector valencià a llançar projectes, anar al mercat de coproducció i poder fer productes competitius que després es puguen estrenar a les sales valencianes.

Són productes que seran en valencià, amb una aportació d’un equip majoritari valencià, que donarà a conéixer l’univers de personatges, actrius i actors del nostre territori, i també donarà suport a totes les persones que participen en la producció dels llargmetratges de ficció i animació a la Comunitat Valenciana.