Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica
Resolución de ayudas

Agricultura resuelve la concesión de las ayudas por la invasión de Ucrania a 30.000 citricultores y ganaderos

29/08/2022
  • La Conselleria resol les ajudes de 26,7 milions d’euros destinades a les explotacions de cítrics i al sector avícola, cunícola i de boví, oví i caprí
  • La resolució cobreix una superfície citrícola superior a les 93.000 hectàrees

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica concedeix a uns 30.000 citricultors i ramaders les ajudes de 26,7 milions d’euros per a pal·liar l’impacte econòmic de la invasió d’Ucraïna en el sector.
La Conselleria ha publicat hui la resolució de les ajudes, que cobreixen una superfície citrícola per damunt de les 93.000 hectàrees i sumen més d’un miler de ramaders dels sectors avícola, cunícola i de boví, oví i caprí.
La Comunitat Valenciana va obtindre la major dotació d’aquesta línia d’ajudes per a les explotacions de cítrics, més de 24,1 milions d’euros, fruit de la negociació i la mediació del departament de Mireia Mollà en la Conferència Sectorial d’Agricultura.
La subvenció de concessió directa, per a explotacions de cítrics beneficiàries a partir de les 0,5 hectàrees, “suposa una reivindicació del sector en el nostre territori i un reconeixement a les dificultats que passa amb motiu de la sobreoferta, la competència deslleial i l’escalada dels costos de producció”.
Mollà ha assenyalat que els cítrics són l’únic sector agrari que rep aquests fons gràcies al treball de pressió per a exposar i contrarestar les causes que amenacen la citricultura valenciana.
En l’apartat ramader la concessió supera el miler de beneficiaris de les partides (de 2,5 milions d’euros en total) destinades a les granges de pollastres, conills i d’oví, caprí i boví.