Conselleria de Cultura, Educación, Universidades y Empleo

Universidades aprueba la celebración de las pruebas de la EBAU entre el 4 y 6 de junio en la Comunitat Valenciana

17/10/2023
Universidades aprueba la celebración de las pruebas de la EBAU entre el 4 y 6 de junio en la Comunitat Valenciana
  • Hui s'ha reunit la comissió gestora dels processos d'accés a l'EBAU, en què s'ha aprovat també la convocatòria extraordinària entre el 2 i el 4 de juliol
  • Les proves d'accés de majors de 25, 40 i 45 anys seran el 20 i el 27 d'abril
  • Es mantindrà l'estructura de cursos anteriors, una fase obligatòria i una altra voluntària 

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha reunit hui la comissió gestora dels processos d’accés a l’EBAU, que ha aprovat la celebració de les proves entre el 4 i el 6 de juny de 2024 en convocatòria ordinària a la Comunitat Valenciana.

Es tracta de la primera reunió presencial d’este òrgan des de la pandèmia. La reunió, presidida per la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha comptat amb la presència de representants de la Conselleria, així com representants del professorat d’instituts, la inspecció educativa i vicerectors d’estudiants de les universitats d’Alacant, Jaume I, Miguel Hernández, Politècnica de València i Universitat de València.

Durant la reunió s’han abordat qüestions com ara la proposta d’horari i calendari de les proves, així com l’organització de la preinscripció universitària de 2024 per a l’admissió del curs 24/25. D’esta manera, la comissió gestora ha acordat que les proves d’accés a la Universitat tindran lloc el 4, 5 i 6 de juny de 2024, en convocatòria ordinària, i el 2, 3 i 4 de juliol, en convocatòria extraordinària. Els exàmens duraran 90 minuts amb descansos de 45 minuts, igual que en els anys anteriors.

Per la seua banda, les proves d’accés de majors de 25, 40 i 45 anys seran els dissabtes dies 20 i 27 d’abril de 2024. Els exàmens d’estes proves tindran la mateixa optativitat que tenien en els últims cursos.

Les proves d’accés a la Universitat de 2024 mantindran l’estructura dels cursos anteriors, amb una fase obligatòria i una fase voluntària. En la fase obligatòria, l’estudiantat s’examinarà de 5 assignatures: Castellà, Valencià, l’idioma estranger cursat com a primera llengua (anglés, francés, italià o alemany), l’assignatura troncal del Batxillerat que siga de la seua modalitat i la que preferisca entre Història d’Espanya i Història de la Filosofia.

En la fase voluntària l’alumnat es podrà examinar d’un màxim de 4 assignatures, cursades o no cursades, a triar entre totes les que ponderen i siguen del currículum nou, i que no s’examine d’estes assignatures en la fase obligatòria.

Les assignatures que ponderen per a la preinscripció de 2024 són les ja aprovades per la comissió gestora en la seua reunió de 5 de juny de 2023. Seran un total de 49 assignatures, 21 del currículum anterior i 28 del currículum nou.

Els continguts dels exàmens de les proves d’accés d’este curs escolar es basaran en els continguts de les assignatures regulats en el Decret 108/2022, de 5 d’agost, del Consell, pel qual s’establixen l’ordenació i el currículum de Batxillerat (DOGV de 12/8/2022).

Galería de Imágenes

Vídeos relacionados

Cortes de voz relacionados