Conselleria de Educación, Cultura, Universidades y Empleo

Universidades y Educación aprobarán el convenio de reconocimiento de créditos entre estudios de ciclo superior de FP, estudios del ISEACV y Grados universitarios

20/10/2023
Universidades y Educación aprobarán el convenio de reconocimiento de créditos entre estudios de ciclo superior de FP, estudios del ISEACV y Grados ...
  • Ha sigut un dels temes tractats en la reunió amb els vicerectors d'Estudiants i Estudis de les cinc universitats públiques de la Comunitat
  • També s'actualitzarà al marc estatal el procediment d'autorització i implantació de títols universitaris

La Secretaria Autonòmica d’Universitats i la d’Educació aprovaran pròximament un conveni de reconeixement de crèdits que permeta de manera bilateral reconéixer almenys 30 crèdits entre els estudis dels cicles formatius de grau superior de Formació Professional, els estudis de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics i els graus universitaris.

Este acord s’ha tractat en la reunió mantinguda entre la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez; el director general d’Universitats, José Antonio Pérez, i el director general de Ciència i Investigació, Rafael Sebastián, amb els vicerectors d’Estudis i Estudiants de les cinc universitats públiques de la Comunitat (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat Miguel Hernández d’Elx).

La reunió ha sigut una primera presa de contacte per a començar a treballar i establir sinergies de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i els vicerectorats d’Estudis i Estudiants de les cinc universitats públiques valencianes.

Este conveni de reconeixement, que es realitzarà en col·laboració amb la Direcció General d’FP de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, permetrà als alumnes d’FP que continuen la seua formació a les universitats públiques reconeixent almenys 30 crèdits.

És la primera vegada que este reconeixement de crèdits serà recíproc, cosa que permetrà que se’n puguen beneficiar els estudiants universitaris que accedisquen a cicles superiors d’FP.

D’altra banda, també s’ha acordat treballar de manera conjunta per a actualitzar la normativa autonòmica que regula el procediment d’autorització i implantació de nous títols universitaris. Esta norma, l’Ordre 86/2010, de 15 de novembre, de procediment per a la implantació dels ensenyaments universitaris oficials de grau, màster i professorat, està molt desfasada en relació al marc estatal que queda regulat en el Reial decret 822/2021, pel qual s’establix l’organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d’assegurament de la seua qualitat.

Així mateix, en la reunió també s’ha acordat col·laborar per a facilitar la tramitació de les pràctiques curriculars dels estudiants i la gestió de la corresponent cotització a la Seguretat Social.

Galería de Imágenes