Agricultura, Ganadería y Pesca

Aguirre assegura que la investigació i l’especialització són claus per al futur de la nostra producció citrícola

15/02/2024
  • El conseller insta el ministre Planas que facilite les coses al sector i “exigisca a Europa que ens escolte i atenga les nostres necessitats” 
  • Aguirre ha clausurat les Jornades de Cítrics de Caixa Rural Torrent

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha assegurat que la investigació, el coneixement i l’especialització són un pilar clau per al futur de la nostra producció citrícola.

Així ho ha manifestat en la clausura de les Jornades de Cítrics de Caixa Rural Torrent, en les quals s’ha referit al malestar de tots els agricultors i ramaders d’Espanya i d’Europa, que estos dies “han explotat” amb les tractorades per tot el nostre país.

“Tenen tot el meu suport i solidaritat; és un sector del qual jo també em sent i forme part”, ha assegurat el conseller.

Aguirre ha reiterat que “l’agricultura i la ramaderia són víctimes d’unes polítiques mal dissenyades i desenfocades, que han incrementat la càrrega burocràtica de manera desorbitada i innecessària”.

En este sentit, el conseller ha indicat que “patim la competència deslleial de tercers països i l’entrada de noves plagues o malalties de difícil control, propiciada per un sistema insuficient o poc rigorós de control en fronteres, una situació que ha de ser corregida amb garanties i mesures cautelars d’aplicació immediata”.

Aguirre ha mostrat el seu reconeixement “a totes les persones que fan una gran labor per la citricultura valenciana, per mantindre el nostre lideratge com a sector i la presència internacional, i a aquells que, malgrat els obstacles, continuen protegint i cultivant els camps”.

En la seua intervenció, Aguirre ha destacat alguns temes abordats en les jornades, que preocupen els agricultors, com ho són el quadern digital, les plagues i el comportament en el camp de determinades varietats, “temes amb els quals la Conselleria d’Agricultura està absolutament compromesa, perquè són aspectes que han fet eixir el nostre sector primari al carrer”.

El conseller ha insistit que “és el nostre deure i la nostra responsabilitat facilitar les coses al sector, instar el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, al fet que ho faça i també al fet que exigisca a Europa que ens escolte i atenga les nostres necessitats”.

“Treballem tots junts en la defensa de la nostra citricultura, que és un dels nostres senyals d’identitat. El nostre motor econòmic ha de tornar a ser el camp i no podem abandonar el que amb tant d’esforç ens ha costat aconseguir”, ha conclòs Aguirre.