Conselleria de Cultura, Educación, Universidades y Empleo

Educació entrega els Premis a la promoció i ús del valencià en els Llibrets de les Gaiates i Colles de les festes de la Magdalena 2024

28/02/2024
  • El primer premi ha sigut per a Gaiata 6 Farola Ravalet i per a l’Associació Colla Rebombori
  • El premis van des dels 700 € fins als 5.000 €
  • Destaca la milloria en la qualitat i l’originalitat dels llibrets que han participat en esta edició

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha lliurat este dimecres de vesprada els premis a la promoció i ús del valencià en el llibrets de les Gaiates i Colles de les festes de la Magdalena.

El director general d'Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez, ha assistit a l’acte d’entrega dels premis, a on ha destacat que “esta edició, una vegada més, demostra quines són les senyes d’identitat d’esta ciutat, i especialment en tot allò referent al valencià com a llengua, a la cultura i als seus costums. Castelló, amb les seues festes, mostra la tradició d’un arrelament popular”.

“Hui estem ací valorant un reconeixement singular de l’ús del valencià en els llibrets i en la festa, perquè cultura, llengua i tradició són els tres elements que trobem en els llibrets” ha assenyalat el director general.

Entre altres elements valorats per la comissió en els llibrets, són destacables la qualitat de l’edició, la presentació, els continguts literaris i la inclusió d’elements que garantixen l’accessibilitat de persones amb diversitat funcional. En esta edició, és destacable una milloria general en la qualitat i l’originalitat dels llibrets que han participat en esta edició dels premis. 

Desprès de la valoració, es va decidir concedir dèsset premis a les gaiates i cinc a les colles, amb premis que van des dels 700 € fins als 5.000 €. De les Gaiates, el primer premi ha sigut per a A. C. Gaiata 6 Farola Ravalet; el segon premi per a A. C. Gaiata 5 Hort Dels Corders; i el tercer premi per a l’Associació Gaiata 1 Brancal De La Ciutat.

De les colles, el primer premi ha sigut per a l’Associació Colla Rebombori; el segon premi per a l’Associació l’Aljama; i el tercer premi per a la Colla El Pixavi.

Els resultats de la valoració i tots els premis ja es poden consultar en la pàgina web  de la Generalitat.

Galería de Imágenes