Presidencia

El Consell col·labora amb la UV en la creació de la Càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana

02/04/2024
  • Presidència de la Generalitat destinarà 100.000 euros per a sufragar gastos de funcionament i realització d’activitats
  • L’objectiu és dur a terme anàlisis i estudis que permeten una correcta presa de decisions per part de les institucions de la Generalitat

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre Presidència de la Generalitat i la Universitat de València-Estudi General (UV) per a la creació de la Càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, Presidència de la Generalitat destinarà un import de 100.000 euros per a sufragar els gastos de funcionament i la realització d’activitats durant l’any 2024.

La Generalitat considera que el coneixement i l’estudi de la política social i econòmica és un eix central en la presa de decisions i, per tant, un element imprescindible per a fixar les directrius generals de l’acció del Govern en este àmbit.

Per este motiu, Presidència de la Generalitat i la UV han establit una línia de col·laboració, a través de la Càtedra de Política Econòmica i Social, per a la realització de programes d’investigació, formatius, culturals i de reflexió orientats al coneixement, l’anàlisi i el foment de l’evolució de les polítiques públiques econòmiques i socials.

Activitats de la Càtedra

La Càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana té com a objectiu dur a terme accions i activitats per a la investigació, la promoció i la difusió d’accions que contribuïsquen al dinamisme de la política econòmica i social de la Comunitat Valenciana i col·laborar, d’esta manera, en l’establiment de directrius generals de l’acció del Govern que permeten una correcta presa de decisions d’actuació per part de les institucions de la Generalitat.

En este sentit, a través d’esta càtedra es realitzaran activitats d’investigació sobre polítiques econòmiques i socials; s’organitzaran seminaris i jornades; es constituiran fòrums de discussió amb agents socials; es duran a terme estudis i informes tecnopolítics, i es promocionaran publicacions i premis per a iniciatives, programes i treballs de fi de màster, entre altres iniciatives.

Així mateix, es posarà en marxa l’Observatori de Tecnopolítica, dedicat a la recopilació, l’ordenació, la sistematització i la posada a la disposició de documentació i dades d’interés estratègic vinculades a la política econòmica i social de la Comunitat Valenciana.