Conselleria de Educación, Cultura, Universidades y Empleo

Educació concedix el primer premi de llibrets de Fogueres i Barraques d’Alacant a la foguera Avinguda Loring-Estació

11/06/2024
Educació concedix el primer premi de llibrets de Fogueres i Barraques d’Alacant a la foguera Avinguda Loring-Estació
  • Este guardó premia la promoció del valencià en els llibrets de les festes
  • El secretari autonòmic d’Educació ha entregat este dimarts els premis en el Teatre Principal d’Alacant
  • Els premis van des dels 300 euros fins als 5.000 euros amb un import total de 74.000 euros
     

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, ha concedit el primer premi de llibrets de Fogueres i Barraques d’Alacant a la foguera Avinguda Loring-Estació, amb una quantia de 5.000 euros. 

El secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, ha entregat este dimarts els premis en el Teatre Principal d’Alacant, on han assistit les associacions de les Fogueres i Barraques que han participat en la convocatòria d’enguany.

Per a la convocatòria dels premis als llibrets de Fogueres i Barraques de 2024 s’han rebut 71 sol·licituds, de les quals 55 han obtingut algun dels premis que van des dels 5.000 euros del primer premi fins als 300 euros del 55é.

La comissió tècnica que ha valorat els llibrets ha destacat l’alta participació, així com la qualitat dels treballs presentats. Així mateix, han assenyalat que les valoracions estaven molt ajustades, especialment en els sis primers premis, que és on més diferència econòmica hi ha. En total, les associacions de Fogueres o Barraques que s’han presentat rebran un total de 74.000 euros.

Cal destacar l’esforç que fan les comissions de les Fogueres i Barraques per a tindre un llibret en valencià on, a més d’informació rellevant per a la festa, s’inclouen articles de temàtiques molt diverses escrits per autors alacantins de primer orde. 
 

Galería de Imágenes