Presidència

Colomer destaca la bona acollida de les Jornades de Formació Turística dirigides a entitats locals

11/11/2015
- Després de l'èxit de Cullera, esta vesprada tindrà lloc a Benicàssim la segona jornada que reunirà a més de 30 participants de 18 municipis de la comarca
- El secretari autonòmic de Turisme indica que existia una necessitat dels ajuntaments de disposar d'eines per a millorar la seua gestió turística
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la bona acollida que està tenint el cicle de jornades de formació turística local, impulsades per l'Agència Valenciana del Turisme en col·laboració amb la Universitat de València.

Unes sessions formatives que perseguixen l'objectiu de formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, i també tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local.

Després de l'èxit de Cullera, esta vesprada tindrà lloc a Benicàssim la segona jornada que reunirà a més de 30 participants de 18 municipis de la comarca, a més comptarà amb la presència del president de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, que oferirà la ponència sobre "La política turística valenciana 2015-2019".

Este cicle de jornades es traslladarà a una desena de municipis de la Comunitat durant les pròximes setmanes, i donada la bona resposta per part de les entitats locals a esta iniciativa, Colomer ha volgut ressaltar que "una vegada més el sector turístic valencià ha demostrat la seua bona predisposició a millorar i modernitzar la seua gestió i estratègia entorn d'un model turístic".

"Esta bona acollida de les jornades formatives és fruit de l'existència d'una necessitat real dels ajuntaments i agents locals de la Comunitat de disposar d'eines per a millorar la seua gestió turística", hi ha afegit.

Per este motiu, "des de la Generalitat volem suplir este buit i facilitar als municipis de les tres províncies els instruments necessaris per a transformar els recursos en productes turístics, capaços de generar ocupació i desestacionalitzar la demanda".

Colomer ha insistit en el fet que "entre tots hem de fer un gran esforç per compartir un projecte turístic que signifique qualificar els recursos, transformar-los en producte i comercialitzar-los adequadament".

"La Comunitat Valenciana té la virtut de ser un territori molt fèrtil en diversitat i productes i junt amb la Universitat hem activat este procés de mobilització d'idees, d'actors i de compromisos en què el turisme ha de ser un sector clau per a entendre que volem ser com a societat i com a territori en un futur", ha finalitzat.

Finalment, cal destacar que estes jornades giren entorn dels models turístics, els recursos i els productes turístics, les destinacions, la planificació estratègica o els paisatges valencians, a més compten amb especialistes de les universitats de la Comunitat Valenciana: Universitat d'Alacant (UA), Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i Universitat de València (UV).

Per a consultar pròximes dates:

http://projeccio.uv.es

Talls de veu relacionats

- Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer