Presidència
Museu de les Ciències

Divulgadors científics del Museu de les Ciències recreen experiments en directe de la popular sèrie 'Big Bang Theory'

11/11/2015
Divulgadors científics del Museu de les Ciències recreen experiments en directe de la popular sèrie 'Big Bang Theory'
- Participaran divendres 13 de novembre en el Festival Movistar+ de Sèries 2015 a Madrid convidats pel Canal TNT
- Dissabte 21 de novembre el públic podrà veure el taller 'La ciència de Big Bang Theory EN DIRECTE', de forma gratuïta prèvia inscripció, amb motiu del XV aniversari del museu (sessions a les 13h i a les 17h)
Divulgadors científics del Museu de les Ciències Príncep Felipe han creat un nou taller a partir dels experiments que apareixen en 'Big Bang', la famosa sèrie de tv protagonitzada per tres físics i un enginyer aeroespacial que combina l'humor amb una sòlida base científica. La iniciativa ha despertat l'interés del canal TNT que emet la sèrie, i a més de prestar-los els vídeos ha convidat els divulgadors al Festival Movistar+ de Sèries 2015 que se celebrarà divendres a Madrid perquè hi facen el taller.

'La ciència de Big Bang Theory EN DIRECTE' és un taller científic que utilitza de recursos les experiències de la coneguda sèrie de televisió. A partir d'algunes situacions hilarants que viuen els seus protagonistes Sheldon, Leonard, Rasjesh, Howard i Penny, es reprodueixen experiments espectaculars que permeten explicar determinats fenòmens de forma divertida: substàncies que emeten llum, globus que exploten amb làser, còmics canvis en el so de la veu amb què emular papà Barrufet o el mateix Darth Vader, i reaccions químiques soprenents. I en un dels experiments fins i tot es desvelarà un misteriós missatge del mateix Sheldon.


Creativitat científica al museu

El taller és una iniciativa posada en marxa pels tècnics del departament de divulgació científica del Museu de les Ciències Príncep Felipe que dissenyen els tallers de 'Ciència a escena'. En aquest cas fan l'ullet a la ciència que podem trobar en una de les sèries més reeixides de l'actualitat. Els tallers de 'Ciència a escena' són demostracions participatives i divertides per a aprendre principis científics bàsics, que es renoven cada any amb noves demostracions.

El públic interessat podrà assistir al taller 'La ciència de The Big Bang Theory EN DIRECTE' en la jornada especial de dissabte 21 de novembre que s'ha organitzat per a celebrar el XV aniversari del museu. L'accés és lliure prèvia inscripció en www.cac.es. Es farà a l'auditori Santiago Grisolía de 13 a 14 hores. A la vesprada està programada una nova sessió de 17 a 18 hores. Dissabte 21 de novembre es duran a terme altres activitats, de lliure accés prèvia inscripció, com ara un concert infantil en anglés, una observació astronòmica amb telescopis i un monòleg científic, entre altres propostes.

A més, el Museu de les Ciències Príncep Felipe continuarà aquest cap de setmana amb la promoció "Passa un dia de diversió al museu per 5 euros" que s'ha posat en marxa els dissabtes i diumenges de novembre per a celebrar els 15 anys del Museu de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per 5 euros durant aquest període el públic podrà disfrutar de les exposicions i les activitats que formen part de l'entrada general del centre.

Galeria d'imatges