Presidència

Colomer destaca que la Generalitat coordinarà el desenvolupament turístic de la Ruta de la Seda en col·laboració amb tots els actors implicats

12/11/2015
Colomer destaca que la Generalitat coordinarà el desenvolupament turístic de la Ruta de la Seda en col·laboració amb tots els actors implicats
- Francesc Colomer ha presidit la primera reunió per a assentar les bases de col·laboració de la Ruta de la Seda
- El secretari autonòmic de Turisme ressalta que "l'aposta pel turisme cultural forma part de l'estratègia de legislatura"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que des de la Generalitat "coordinarem el desenvolupament turístic de la Ruta de la Seda comptant amb la col·laboració i aportacions de les diverses entitats i institucions implicades".

Colomer ha fet aquestes declaracions després de presidir aquest matí a València la primera reunió convocada per l'Agència Valenciana del Turisme, per a assentar les bases de col·laboració de les distintes institucions i entitats vinculades a la Ruta de la Seda per al període 2016-2020.

En la reunió han participat representants de l'Ajuntament de València, la Conselleria de Cultura, UNESCO València, la Universitat de València, la Cambra de Comerç, la Diputació de València, la Fundació Hortensia Herrero i el Col·legi de l'Art Major de la Seda.

Francesc Colomer ha fet una valoració molt positiva de la reunió, "en què per primera vegada ens hem ajuntat tots els actors interessats en un projecte comú molt important i amb molta transcendència per a la Comunitat Valenciana, València com a capital de la ruta occidental de la seda".

Així mateix, Colomer ha explicat que la Ruta de la Seda "és un projecte trasnacional que per a nosaltres significa animar la societat, el sector turístic, l'hoteler, per a aconseguir que la Ruta de la Seda siga una de les principals opcions de l'oferta cultural de la Comunitat".

El responsable de la política turística de la Generalitat ha destacat que "l'aposta pel turisme cultural forma part de l'estratègia de legislatura", i ha afegit que la Ruta de la Seda "sens dubte ens ajudarà a fer que València i tota la Comunitat Valenciana adquirisquen una projecció internacional".

En aquesta línia, Colomer ha recordat que la projecció internacional de València "compta amb un fort contingut històric, fa segles que València era una ciutat referent en la indústria de la seda, igual que altres municipis de la Comunitat, i això ho hem de posar en valor a partir de 2016".

El secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que en 2016 "també commemorem el 20 aniversari de la declaració de la Llotja com a patrimoni de la humanitat de la UNESCO, i a més posarem en valor la restauració del Col·legi de l'Art Major de la Seda".

Per això, Colomer ha ressaltat que l'any que ve "hi ha una sèrie de premisses i confluències molt importants que ens han de motivar per a fer que aquest projecte trasnacional tinga una capital ineludible a València i a la Comunitat Valenciana, que comportarà una major projecció i la recuperació del prestigi i la reputació que ens mereixem".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer