Presidència
Turisme gastronòmic

La Xarxa de CdT participa en Gastrònoma 2015 amb un ampli programa de cuina in situ (showcookings)

13/11/2015
La Xarxa de CdT participa en Gastrònoma 2015 amb un ampli programa de cuina in situ (showcookings)
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, inaugurarà demà la fira, juntament amb el president de Gastrònoma, Carlos Mataix
- Aquesta fira reunirà 35 figures de la gastronomia amb un total de 16 estreles Michelin
La Xarxa de Centres de Turisme, CdT, de la Generalitat participa en Gastrònoma 2015 organitzant un atractiu programa de showcooking en el qual participaran alumnes i formadors.

Gastrònoma 2015 és el gran esdeveniment de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i obrirà les portes demà en Fira València. Una edició de luxe amb un ampli programa de ponències, showcooking, tastos i degustacions, en les quals participen com a ajudants els estudiants de la Xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat Valenciana.
L'Agència Valenciana del Turisme participarà en el certamen amb un estand amb la presència de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana i, a més, comptarà amb espai per a la realització d'un complet programa de showcooking.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, inaugurarà demà la fira Gastrònoma 2015, juntament amb el president de Gastrònoma, Carlos Mataix. Colomer, ha destacat el suport de l'Agència Valenciana del Turisme a aquest certamen, "perquè posa en valor la gastronomia, un producte turístic prioritari per a nosaltres perquè complementa altres productes i ajuda a desestacionalitzar la nostra oferta".

Cal destacar que la Gastrònoma 2015 es convertix en una gran cita gastronòmica on els alumnes de la Xarxa de CdT podran conéixer i col·laborar en totes les elaboracions i consells dels grans xefs de la gastronomia, així com en la presentació dels productes més exclusius.

Reconeguts professionals com Jordi Cruz, Kiko Moya, Jorge de Andrés, José Manuel Miguel, Bernd Knöller, Manuel Alonso o Miguel Barrera i fins a 35 primers espases de la cuina espanyola protagonitzaran les ponències estel·lars. En la mostra també es donaran cita cuiners italians com Alessandro Castro, Enrica Barni o Enrico Croatti, ja que en aquesta edició Itàlia serà el país invitat en la fira.

El certamen obrirà les portes al públic demà dissabte i el diumenge, el dilluns 16 serà exclusivament professional. Gastrònoma se celebra en el Pavelló 5 de Fira València amb un horari ininterromput de 10 a 20 hores.

Programació de showcooking de la Xarxa de CdT

Per a aquesta edició de Gastrònoma, la Xarxa de Centres CdT ha organitzat un atractiu programa de showcooking d'arrossos, en el qual participaran 30 alumnes dels CdTs (pertanyents als cursos de cuina i servei) i 7 professors.

L'objectiu d'aquestes activitats és acostar la nostra gastronomia al públic que ens visite per mitjà de demostracions en viu i degustacions. Així durant tres dies l'estand de la Comunitat Valenciana tindrà una incessant activitat.

El dissabte 14 de novembre

Al matí, el CdT de València elaborarà els plats següents:

Mar i muntanya de Castelló
Arròs melós de caça, bolets i trufa del Maestrat
Terrina de Caça amb melmelada de taronja, anous, pa de trufes i trufa.

A la vesprada, el CdT Gandia delectarà el públic amb:

Fideuada
Figatells

El diumenge 15 de novembre

Al matí el CdT d'Alacant obsequiarà els assistents amb l'elaboració dels plats següents:

Arròs melós amb males herbes de les muntanyes d'Alacant
Gaspatxos amb rovellons i colitxos
Escumes de fruites.

A la vesprada el CdT de València sorprendrà els visitants elaborant:

Tosta d'esgarra't en textures
Paella de verdures de l'Horta
Crema sabaiona de mandarina amb emulsió de taronja sanguina i teula d'ametla.

El dilluns 16 de novembre

Al matí el CdT de Torrevieja mostrarà unes pinzellades del Baix Segura amb les elaboracions:

Arròs amb calder
Carxofes farcides de mariscos
Olla de pilota.

A la vesprada tanca el programa CdT de Torrevieja elaborant els plats:

Arròs caldós d'olla de polp
Arròs sec de polp.

Galeria d'imatges