Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Sanitat Universal i Salut Pública
La Generalitat destina 72.000 euros a la promoció de la higiene en el sector industrial agroalimentari
22/07/2016
-La Conselleria de Sanitat Universal col·labora amb la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana des de 2007
- S'elaboraran diverses guies de pràctiques correctes i es promouran jornades divulgatives sobre reglaments comunitaris d'aplicació
- S'elaboraran diverses guies de pràctiques correctes i es promouran jornades divulgatives sobre reglaments comunitaris d'aplicació
El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA) destinat a la promoció de la higiene alimentària i al foment de l'autocontrol en el sector industrial agroalimentari. Aquesta ajuda té un import que ascendeix a 72.000 euros i tindrà vigència durant el present exercici 2016.
El Parlament Europeu estableix els principis generals per a la realització del control oficial dels productes alimentaris destinats al consum humà així com les normes generals d'higiene dels productes alimentaris.
Els empresaris del sector alimentari, -en compliment d'aquesta normativa europea transposició a l'ordenament jurídic espanyol-, són els responsables directes de garantir que els aliments que produeixen, elaboren i posen en el mercat, compleixen totes les condicions sanitàries adequades per a garantir la seua salubritat aconseguint per tant aliments sans, innocus i nutritius.
Per a això, els empresaris han d'establir autocontrols basats en la metodologia d'anàlisi de perills i punts crítics de control.
D'altra banda, dins de les funcions que té assignades la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es troba la promoció de la salut i la prevenció de malalties.
Així mateix i en aplicació també de la normativa de la Unió Europea, té l'obligació d'establir, en les indústries alimentàries, els controls sanitaris adequats per a aconseguir que els productes alimentaris produïts a la Comunitat Valenciana complisquen tots els requisits i garanties higienicosanitàries. L'objectiu últim de tots aquests controls és disposar sempre en el mercat d'aliments sans i innocus per al consumidor.
Guies per a pescateries i per a la classificació i embalatge d'ous
La Conselleria de Sanitat va detectar la necessitat d'assessorament tècnic per part de les empreses agroalimentàries per a poder posar en marxa i desenvolupar amb èxit el sistema d'autocontrol i amb això fomentar la higiene i seguretat alimentària. Per això des de la Generalitat s'ha recolzat FEDACOVA perquè elabore diverses guies.
Amb la subvenció del present conveni es faran, entre altres, una Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene en Pescateries; una Guia de criteris microbiològics per a determinació de vida útil dels productes alimentaris i una guia de pràctiques correctes d'higiene del sector centres de classificació i embalatge d'ous.
A més, FEDACOVA haurà de revisar, normalitzar i actualitzar les guies de pràctiques correctes d'higiene en el sector lacti i de benestar animal; les guies de pràctiques d'higiene en el sector escorxadors i carni. També elaborarà l'estudi d'impacte de l'aplicació del Reglament 882 en escorxadors.
Finalment, la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana, s'encarregarà, junt amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'organitzar una sèrie de jornades divulgatives sobre Reglaments comunitaris d'aplicació en el sector agroalimentari i relacionats amb el consum humà i una jornada de presentació i difusió de la Guia de Practiques Correctes d'Higiene en el Sector del Gel Alimentari.
El Parlament Europeu estableix els principis generals per a la realització del control oficial dels productes alimentaris destinats al consum humà així com les normes generals d'higiene dels productes alimentaris.
Els empresaris del sector alimentari, -en compliment d'aquesta normativa europea transposició a l'ordenament jurídic espanyol-, són els responsables directes de garantir que els aliments que produeixen, elaboren i posen en el mercat, compleixen totes les condicions sanitàries adequades per a garantir la seua salubritat aconseguint per tant aliments sans, innocus i nutritius.
Per a això, els empresaris han d'establir autocontrols basats en la metodologia d'anàlisi de perills i punts crítics de control.
D'altra banda, dins de les funcions que té assignades la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es troba la promoció de la salut i la prevenció de malalties.
Així mateix i en aplicació també de la normativa de la Unió Europea, té l'obligació d'establir, en les indústries alimentàries, els controls sanitaris adequats per a aconseguir que els productes alimentaris produïts a la Comunitat Valenciana complisquen tots els requisits i garanties higienicosanitàries. L'objectiu últim de tots aquests controls és disposar sempre en el mercat d'aliments sans i innocus per al consumidor.
Guies per a pescateries i per a la classificació i embalatge d'ous
La Conselleria de Sanitat va detectar la necessitat d'assessorament tècnic per part de les empreses agroalimentàries per a poder posar en marxa i desenvolupar amb èxit el sistema d'autocontrol i amb això fomentar la higiene i seguretat alimentària. Per això des de la Generalitat s'ha recolzat FEDACOVA perquè elabore diverses guies.
Amb la subvenció del present conveni es faran, entre altres, una Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene en Pescateries; una Guia de criteris microbiològics per a determinació de vida útil dels productes alimentaris i una guia de pràctiques correctes d'higiene del sector centres de classificació i embalatge d'ous.
A més, FEDACOVA haurà de revisar, normalitzar i actualitzar les guies de pràctiques correctes d'higiene en el sector lacti i de benestar animal; les guies de pràctiques d'higiene en el sector escorxadors i carni. També elaborarà l'estudi d'impacte de l'aplicació del Reglament 882 en escorxadors.
Finalment, la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana, s'encarregarà, junt amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'organitzar una sèrie de jornades divulgatives sobre Reglaments comunitaris d'aplicació en el sector agroalimentari i relacionats amb el consum humà i una jornada de presentació i difusió de la Guia de Practiques Correctes d'Higiene en el Sector del Gel Alimentari.