Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

Pascual: "És una prioritat de la Conselleria elaborar un mapa de titulacions de la Comunitat Valenciana"

17/07/2019
- En els pròxims sis mesos es crearan taules de treball i es farà un estudi previ
- Les taxes universitàries per al pròxim curs 2019-2020 es mantenen amb el mateix import que en 2018-2019, que va experimentar una reducció del 15 % en la primera matrícula
- En els pròxims sis mesos es crearan taules de treball i es farà un estudi previ
- Les taxes universitàries per al pròxim curs 2019-2020 es mantenen amb el mateix import que en 2018-2019, que va experimentar una reducció del 15 % en la primera matrícula



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que les taxes per al pròxim curs acadèmic 2019-2020 es mantenen amb el mateix import que en 2018-2019, que va experimentar una reducció del 15 % en la primera matrícula i del 8 % a partir de la segona matrícula.

Així s'ha manifestat després de la celebració del ple del Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior, en què s'ha informat de la proposta del decret de taxes per a la seua posterior aprovació en el Ple del Consell.

La consellera, a més, s'ha compromés amb els representants dels estudiants perquè la proposta de taxes del curs acadèmic es debata, com altres qüestions, en el Consell Interuniversitari d'Estudiants, recentment constituït. Així mateix, també s'ha compromés a millorar els processos en la concessió de beques i ajudes.

Prioritats

Entre les prioritats que s'ha marcat la Conselleria, Pascual ha subratllat l'objectiu d'ordenar i elaborar un mapa de titulacions de la Comunitat Valenciana per a "evitar duplicitats i que hi haja coherència entre les persones diplomades que ixen de les universitats i el que demanda el mercat".

Ha afegit que en els pròxims sis mesos l'objectiu és iniciar un estudi sobre les titulacions que hi ha a la Comunitat Valenciana. "Això està ja en funcionament, ja tenim intenció de començar i que hi haja un estudi previ en aquest termini".

En el ple del Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior s'ha facilitat als membres la llista de les sol·licituds de les noves titulacions de grau, màster i doctorat, així com aquelles que s'han de suprimir a petició de les mateixes universitats.

Un altre dels assumptes prioritaris serà estudiar i elaborar un document inicial que definisca un nou pla de finançament plurianual de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, així com l'estudi per a configurar un "mapa de la ciència".

Entre els objectius marcats, la Conselleria destaca la necessitat de col·laborar amb tots els agents implicats en la comunitat universitària i es compromet a avaluar els resultats de les mesures i actuacions que impulse.