Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

Pascual: "La tecnologia ha de contribuir a millorar el nostre entorn, facilitar la qualitat de vida i aconseguir ciutats més participatives i productives"

23/07/2019
- La consellera destaca la importància de teixir una xarxa que faça possible un pacte per la innovació a la Comunitat Valenciana, durant el fòrum 'Innovació i emprenedoria: les claus de l'èxit'
- Aposta per fer que la transferència del coneixement arribe a la societat carregada de valors
- La consellera destaca la importància de teixir una xarxa que faça possible un pacte per la innovació a la Comunitat Valenciana, durant el fòrum 'Innovació i emprenedoria: les claus de l'èxit'
- Aposta per fer que la transferència del coneixement arribe a la societat carregada de valorsLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que "la tecnologia ha de contribuir a millorar el nostre entorn, facilitar la qualitat de vida i aconseguir ciutats més participatives i productives".

Així s'ha manifestat la consellera durant l'obertura del fòrum de debat 'Innovació i emprenedoria: les claus de l'èxit', organitzat per 'El Confidencial' junt amb CaixaBank a l'edifici La Base de La Marina de València.

Pascual ha remarcat que el desafiament de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital és fomentar la innovació i fer que la transferència del coneixement arribe a la societat.

"L'objectiu és teixir una xarxa que faça possible un pacte per la innovació en el qual estiguem tots, i que aquesta xarxa s'estenga cada vegada més en el nostre territori", ha dit, i hi ha afegit que "el talent existent és molt gran i s'ha d'aconseguir que arribe a les empreses i a la societat".

La consellera ha destacat que és el moment d'aprofitar la innovació, i les tecnologies d'aquesta, perquè ens ajuden a millorar la productivitat i generar llocs de qualitat i a millorar salaris.

"Cal ser capaços de formar amb les competències i capacitats que demanen les empreses i oferir espais per a avançar en aquest ecosistema tecnològic que ja és una realitat en projectes com La Marina o el Districte Digital. L'objectiu és convertir la Comunitat Valenciana en referent d'innovació", ha insistit.

Ha subratllat que es tracta d'una tasca compartida en la qual és molt important sumar sinergies amb tots els protagonistes del canvi: administracions, universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics, agents empresarials, socials, etc.

Així mateix, ha valorat "l'intercanvi d'experiències i coneixement per a visibilitzar el futur de les noves tendències i concretar com aquestes afecten a allò que tenim més prop". És important, a més, "per a veure la necessitat d'estar preparats per als reptes de la societat del coneixement", ha conclòs.

Galeria d'imatges