Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova el decret pel qual es fixen les taxes universitàries per al curs 2019-2020

02/08/2019
- Les taxes es congelen per al curs acadèmic 2019-2020, després de la reducció del 15 % dels dos últims anys
- Les taxes es congelen per al curs acadèmic 2019-2020, després de la reducció del 15 % dels dos últims anys


El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es fixen les taxes per a la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs 2019-2020. Les taxes es mantenen amb el mateix import que el curs anterior, que ja incloïa una reducció del 15 % respecte al curs acadèmic 2017-2018.

L'import s'aplica en primera matrícula en estudis de grau i màster. També es manté la taxa en segona i successives matrícules, amb la reducció del 8 % aplicada durant el passat curs acadèmic.

Aquesta mesura es completa amb la política d'ajudes a l'estudi, i des de la Generalitat es continuarà reforçant el conjunt de convocatòries d'ajudes i beques per a evitar la discriminació per motius econòmics, amb l'objectiu compartit que cap estudiant universitari deixe d'estudiar per motius econòmics.

La Generalitat, a més, compensa financerament les universitats perquè aquesta mesura de descens de taxes no en repercutisca en els pressupostos.

En el Consell Valencià d'Universitats, que va tindre lloc el passat 17 de juliol a Alacant, es va informar sobre aquest decret de taxes que aprova el Ple del Consell.