Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
'5G. La Revolución Inminente'

Carolina Pascual destaca l'impacte de les noves tecnologies en la societat i en la indústria digital global

17/02/2020
Carolina Pascual destaca l'impacte de les noves tecnologies en la societat i en la indústria digital global
- Reconeix el valor de les iniciatives en innovació de les corporacions locals i les posa com a exemple per a capil·laritzar els beneficis del desenvolupament tecnològic a tot el territori
- Recorda que és necessari que les empreses puguen accedir a les infraestructures digitals per a poder realitzar la seua transformació digital
- Reconeix el valor de les iniciatives en innovació de les corporacions locals i les posa com a exemple per a capil·laritzar els beneficis del desenvolupament tecnològic a tot el territori
- Recorda que és necessari que les empreses puguen accedir a les infraestructures digitals per a poder realitzar la seua transformació digitalLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha posat en relleu el compromís amb la ciutadania en l'avanç de les noves tecnologies, i ha subratllat el protagonisme de la tecnologia 5G en la quarta revolució industrial i el seu impacte en el dia a dia de la ciutadania i de la indústria digital global.

La consellera Pascual, que ha participat en la conferencia '5G. La revolució imminent', organitzada pel Cercle de Economia de la Safor, ha felicitat el consistori de Gandia, i la seua alcaldessa, per la tasca que fan i ha traslladat el reconeixement de la Conselleria a les iniciatives en innovació de les corporacions locals, a les quals ha elogiat per "la seua capacitat d'exemplificar i capil·laritzar els beneficis del desenvolupament tecnològic a tot el territori".

La responsable d'Innovació ha agraït la invitació a aquest fòrum que li ha permés "conéixer de primera mà la realitat empresarial i el teixit productiu de la comarca de la Safor" i ha concretat que el seu departament posarà en marxa "una eina per al diagnòstic de la innovació als municipis valencians, al qual seguirà un programa d'ajudes a les seues iniciatives".

De la mateixa manera, s'ha referit al Districte Digital d'Alacant, "una iniciativa amb tant d'èxit que en només un any ha sigut capaç de crear un potent ecosistema d'innovació i que en breu allotjarà unes huitanta empreses, amb una ocupació generada de 700 professionals, i una previsió de 3.000 en cinc anys".

La transformació digital com a clau del lideratge

Durant la seua intervenció, Pascual també ha destacat que la innovació influeix en la supervivència de les empreses i ha explicat que la transformació digital és clau perquè Europa puga mantindre la posició de lideratge en competitivitat. Per això, ha considerat necessari que les empreses puguen accedir a les infraestructures digitals per a poder realitzar la seua transformació digital.

"Aquest és el primer pas. La digitalització és fonamental per a la millora de la competitivitat empresarial i la conquesta dels mercats internacionals, i ha d'arribar a tot el teixit productiu, també a les petites i mitjanes empreses", ha assegurat Pascual.

Així, ha recordat que la Conselleria ha presentat el 'Diagnòstic i anàlisi estratègica de les infraestructures de telecomunicacions bàsiques de la Comunitat Valenciana per al desplegament del 5G', que centra el seu desenvolupament en el protagonisme de les empreses, per a les quals serà un aliat valuós en la millora de la seua productivitat.

També ha assenyalat que la iniciativa TECH4CV, de l'Agència Valenciana d'Innovació, facilitarà a les empreses l'accés a les tecnologies habilitadores per a obtindre més avantatges competitius.

A això cal unir, segons ha explicat la consellera, l''Estratègia d'intel·ligència artificial', "en la qual podem dir que som pioners entre les comunitats autònomes".

"El Govern Valencià ha apostat per la intel·ligència artificial com a tecnologia propulsora del creixement socioeconòmic atés el seu enorme potencial i aplicabilitat a tots els sectors productius i socials, i pel desenvolupament en la investigació en aquest camp", ha afegit.

Gandia: ciutat intel·ligent

La responsable d'Innovació també ha destacat l'esforç de l'Ajuntament de Gandia perquè aquesta ciutat s'adherisca a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, així com per a la posada en marxa de diverses estratègies de ciutat intel·ligent, com la Smart Office.

També ha recordat que Gandia pertany a la xarxa Innpulsa des de 2016, i en 2019 es va unir a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i que ja disposa del seu primer Pla de destinació turística intel·ligent.

Finalment, ha recalcat que "l'intercanvi d'experiències, el fet de conéixer el que s'està fent en diferents àmbits, en diferents comarques, el fet de visibilitzar-ho, també és contribuir a estendre la xarxa del nostre ecosistema".

Galeria d'imatges