Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Cambio tecnológico

Pascual destaca el paper "crucial" de les universitats en investigació i formació en intel·ligència artificial

20/02/2020
- Destaca que l'Institut Valencià d'Investigació per a la Intel·ligència Artificial és un centre de referència i emblemàtic a Espanya
- Recorda que la Generalitat ha presentat recentment l'Estratègia valenciana d'intel·ligència artificial i ha iniciat una ronda de contactes amb investigadors de les universitats valencianes-
-Destaca que l'Institut Valencià d'Investigació per a la Intel·ligència Artificial és un centre de referència i emblemàtic a Espanya
- Recorda que la Generalitat ha presentat recentment l'Estratègia valenciana d'intel·ligència artificial i ha iniciat una ronda de contactes amb investigadors de les universitats valencianesLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha reivindicat el paper "crucial" que exerceixen les universitats en investigació i formació en intel·ligència artificial (IA) i ha destacat la importància de la contribució que fan a l'Estratègia valenciana d'intel·ligència artificial.

La consellera ha pronunciat aquestes declaracions en l'acte de clausura de la I Jornada de l'Institut Valencià d'Investigació per a la Intel·ligència Artificial (VRAIN), un centre que ha qualificat "de referència i emblemàtic en IA a Espanya" que compta amb cinc grups d'investigació i quasi un centenar d'investigadors que treballen en àrees d'autòmats, enginyeria del llenguatge, extensions de programació lògica, aprenentatge automàtic i tecnologia informàtica, així com intel·ligència artificial.

Pascual ha insistit en la necessitat d'abordar el canvi tecnològic "amb estratègia i consens" i ha recordat que la Generalitat ha presentat recentment l'Estratègia valenciana d'intel·ligència artificial, liderada pel president de la Generalitat.

També s'ha referit a la ronda de contactes que ha iniciat la Conselleria amb investigadors en intel·ligència artificial de les universitats valencianes, i ha informat que aquestes trobades continuaran amb l'objectiu de seguir avançant en aquest camp.

"Aquest és un camí que volem recórrer amb vosaltres perquè investigueu i formeu. I necessitem les dues coses", ha assegurat Pascual.

La consellera també ha explicat que la intel·ligència artificial ha tingut un desenvolupament fonamental en els últims cinc anys, però "el gran avanç està per arribar". Per això, ha apostat per "una estratègia que aprofite al màxim les oportunitats que aquesta tecnologia ofereix, reduïsca possibles amenaces i siga inclusiva".

Finalment, ha traslladat l'enhorabona a tot l'equip investigador de l'Institut Valencià d'Investigació per a la Intel·ligència Artificial i els ha animat a continuar amb un treball fonamental per al desenvolupament i l'avanç innovador en salut, agricultura, indústria, privacitat, seguretat, robots autònoms, serveis i energia, o sostenibilitat ambiental.

Galeria d'imatges