Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Conferencia de Política Universitaria

Carolina Pascual demana al Ministeri d'Universitats la seua col·laboració per a fer viable el conveni col·lectiu del personal laboral universitari

24/02/2020
- El ministre d'Universitats ha mostrat la seua disposició a desbloquejar aquest assumpte
- La consellera agraeix al govern central "el seu compromís i iniciativa per a trobar una solució a aquesta reivindicació que tant ens preocupa"
- El ministre d'Universitats ha mostrat la seua disposició a desbloquejar aquest assumpte
- La consellera agraeix al govern central "el seu compromís i iniciativa per a trobar una solució a aquesta reivindicació que tant ens preocupa"La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha demanat al Ministeri d'Universitats, la seua col·laboració per a solucionar l'aplicació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes.

Durant la seua intervenció en la Conferència General de Política Universitària, la consellera ha exposat la situació del personal laboral de les universitats públiques al ministre d'Universitats, Manuel Castells, qui ha sigut "molt receptiu", ha assenyalat la consellera.

En una trobada posterior que han mantingut ambdós, Carolina Pascual ha reiterat aquesta problemàtica. Segons ha explicat Pascual, el ministre "s'ha compromés a estudiar el cas, a trobar una solució i a traslladar-ho al Ministeri d'Hisenda".

"Agraïsc molt el seu compromís i la seua iniciativa per a poder resoldre aquest problema que tant ens preocupa i que tan justament reivindiquen les universitats públiques valencianes", ha dit.

Durant la celebració de la Conferència General de Política Universitària, que ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid, la consellera ha traslladat al ministre que la Llei d'estabilitat pressupostària i la successiva pròrroga dels Pressupostos generals de l'Estat impedeixen l'aplicació del conveni col·lectiu a la Comunitat Valenciana perquè suposaria superar la massa salarial.

Carolina Pascual ha indicat que això suposa que el professorat de les universitats públiques valencianes es trobe en una situació de "greuge comparatiu" respecte a altres comunitats autònomes, els convenis col·lectius de les quals són anteriors a l'aprovació d'aquestes lleis.

Per això, ha demanat al Ministeri el seu suport perquè es permeta que en el cas valencià puga superar-se aquest sostre salarial, ja que reuneix unes condicions especials respecte al de la resta de l'Estat.

Conferència

La trobada dels responsables autonòmics d'universitats amb el ministre s'ha centrat en diversos aspectes, entre altres, la política de taxes.

En la seua intervenció, la consellera ha recordat que a la Comunitat Valenciana s'han congelat les taxes universitàries, que venien d'una reducció del 15 per cent en els dos anys anteriors.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que cal comptar amb la millora del finançament de la Comunitat Valenciana per a poder donar resposta a les necessitats que planteja la gestió de la política universitària.

Finalment, la consellera ha defensat la revisió de la taxa de reposició del professorat universitari, un assumpte que també ha tingut "el suport del ministre".

Galeria d'imatges