Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia, Tecnología e Innovación

Pascual: "La coordinació de les autonomies amb el Govern central és fonamental per a avançar en les polítiques científiques i d'innovació"

24/02/2020
Pascual: 'La coordinació de les autonomies amb el Govern central és fonamental per a avançar en les polítiques científiques i d'innovació'
- La Generalitat ha fet una aposta per les polítiques d'atracció de talent i per la innovació
- La Generalitat ha fet una aposta per les polítiques d'atracció de talent i per la innovacióLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat aquest dilluns que "és fonamental que hi haja coordinació entre les autonomies i el Govern central per a avançar en les polítiques científiques i d'innovació".

La consellera ha assistit aquesta vesprada al Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació, acompanyada per la secretària autonòmica d'Universitats i Ciència, Carmen Beviá.

Carolina Pascual ha explicat que "les polítiques de ciència i d'innovació estatal i autonòmiques s'alineen en una aposta per l'excel·lència, amb la finalitat que Espanya forme part del grup de països europeus que té un retorn superior".

En aquest sentit, ha destacat que la Conselleria "està treballant en el nou document de l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana, en el marc del nou programa 'Horitzó Europa'".

La consellera ha recordat que la Generalitat ha incrementat el seu pressupost del 2020 en l'àrea de Ciència i Investigació un 4,2 % fins a arribar fins als 60,7 milions d'euros.

En el programa d'atracció de talent 'GenT', segons ha explicat, l'augment per a 2020 és d'un 115 % més, fins a arribar als 7,1 milions d'euros. Fins ara ja han retornat 51 investigadors internacionals a les universitats valencianes dins d'aquest programa.

Galeria d'imatges