Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Economía innovadora

La Conselleria d'Innovació i l'Ajuntament d'Elx acorden estendre Districte Digital al Campus Tecnològic

02/03/2020
La Conselleria d'Innovació i l'Ajuntament d'Elx acorden estendre Districte Digital al Campus Tecnològic
- La Societat de Projectes Temàtics i Pimesa signen un conveni per a accelerar el procés de comercialització i instal·lació d'empreses innovadores a Elx Campus Tecnològic
- El Centre de Tecnologies Habilitadores estarà lligat al projecte del Tech4CV
- La Societat de Projectes Temàtics i Pimesa signen un conveni per a accelerar el procés de comercialització i instal·lació d'empreses innovadores a Elx Campus Tecnològic
- El Centre de Tecnologies Habilitadores estarà lligat al projecte del Tech4CVLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l'alcalde d'Elx, Carlos González, han signat aquest dilluns un conveni, entre la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i Pimesa per a afavorir i accelerar el procés de comercialització i instal·lació d'empreses innovadores i de base tecnològica a Elx Campus Tecnològic.

El conveni, signat en la seu de la Conselleria, té l'objectiu de convertir Elx, en el context del Districte Digital, en una ciutat atractiva per a empreses tecnològiques que empren personal qualificat i per a emprenedors que desitgen iniciar negocis nous basats en l'economia del coneixement.

En aquest sentit, l'acord pretén transformar Elx en "una ciutat referent per a l'atracció i l'establiment d'empreses innovadores i tecnològiques i generar nou teixit industrial que incremente l'ocupabilitat de personal qualificat".

Carolina Pascual ha indicat que la Generalitat vol "retindre el talent que s'hi genera fent que els professionals tinguen possibilitat de quedar-se a la ciutat i ajuden al creixement, la millora i la sostenibilitat d'aquesta, al mateix temps que busca donar suport al desenvolupament de projectes d'innovació entre les empreses d'Elx Parc Empresarial".

Igualment, la seua finalitat és "incrementar la competitivitat i la internacionalització de les empreses madures i albergar empreses innovadores i/o de base tecnològica, nascudes al municipi il·licità, i atraure empreses consolidades o en projecció".

En aquesta mateixa línia, l'alcalde d'Elx ha destacat que les dues entitats "sumen esforços entre Districte Digital i Campus Tecnològic". L'alcalde ha recordat que la iniciativa de Campus Tecnològic "està adreçada a diversificar el teixit empresarial de la zona i atraure empreses innovadores", per la qual cosa la unió amb Districte Digital és "un suport determinant perquè aquesta iniciativa s'òbriga camí".

Centre de Tecnologies Habilitadores

A més, la consellera i l'alcalde han parlat sobre el Centre de Tecnologies Habilitadores en l'antic edifici de Correus d'Elx. La consellera ha indicat que "es convertirà en un centre de tecnologia capdavantera per a augmentar la competitivitat de les empreses de la comarca com a centre d'experimentació i demostració de les tecnologies habilitadores".

Així, estarà lligat al projecte del Tech4CV, i per a la qual cosa l'objectiu és "dotar el centre d'un contingut en noves tecnologies, no només de digitalització, com a centre d'experimentació i demostració de les tecnologies habilitadores adaptades a les necessitats a les empreses de la comarca, tant de sector del calcer i de components de calcer, com altres sectors clau de l'economia".

En aquest sentit, Carlos González ha indicat que les dues institucions continuen "avançant en un dels objectius estratègics que és convertir aquest edifici en un centre de referència per a la innovació empresarial".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Carolina Pascual