Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

Carolina Pascual destaca la importància de la participació de l'alumnat universitari

02/03/2020
Carolina Pascual destaca la importància de la participació de l'alumnat universitari
- La consellera presideix el Consell Interuniversitari Valencià d'Estudiants a Alacant
- La consellera presideix el Consell Interuniversitari Valencià d'Estudiants a Alacant


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat la importància de la participació de l'alumnat en la gestió de la vida universitària, amb motiu de la renovació de la composició del Consell d'Estudiants Interuniversitaris Valencians (CIVE) a Alacant.

Després de la reunió del CIVE, la consellera ha destacat que la gestió de la política universitària "té molts prismes i que la presència dels estudiants és fonamental a l'hora de prendre decisions que els afecten". L'acord de la reunió ha sigut que hi haja representació estudiantil per cada una de les universitats valencianes.

En aquest sentit, Carolina Pascual ha indicat que és "molt important" posar en marxa aquest consell, perquè és "una pedra angular de com entenem la política universitària".

El CIVE és l'òrgan de consulta i assessorament en matèria de coordinació universitària sobre assumptes acadèmics i de coordinació que afecten l'alumnat del conjunt del Sistema Universitari Valencià i de formació superior, en el qual participen organitzacions representatives d'interessos socials.

Renovació

A aquesta reunió, en la qual s'ha produït la renovació dels membres del Consell, han assistit, a més de la consellera, la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá; la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta; el director de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Josep Manel García Company; el director de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP), Javier Oliver, així com l'alumnat que ha recaptat representació en les cinc universitats públiques valencianes.

Les funcions d'aquest consell són representar l'alumnat del Sistema Universitari Valencià; informar sobre les iniciatives i els programes universitaris que els afecten; assessorar l'Administració de la Generalitat en relació amb els drets, interessos i reivindicacions de l'alumnat universitari, així com ser consultat i servir de via d'expressió de les seues opinions i propostes d'actuació relacionades amb l'activitat universitària.

El Consell també ha d'identificar les necessitats des de la perspectiva de l'alumnat universitari i pronunciar-se, quan siga oportú, sobre qualsevol assumpte per al qual el requerisca la Conselleria. També haurà de conéixer i valorar propostes de disposicions generals i, especialment, pel que fa a l'aplicació de preus públics, la previsió de les convocatòries de beques i les ajudes a l'estudi.

Així mateix, vetlarà per la igualtat de gènere en l'àmbit universitari i fomentarà la participació de l'alumnat en els òrgans de representació i en la vida universitària.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual