Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Congrés Wex Global 2020

Pascual defensa un canvi de consciència i de model economicoproductiu per a abordar els problemes mediambientals que pateix el planeta

03/03/2020
- La consellera destaca que aquest congrés és "una gran oportunitat" per a València, ja que es tracta d'una regió "que és la zona zero de l'emergència climàtica i un territori amb problemes estructurals de recursos hídrics"
- Destaca que aquest congrés és "una gran oportunitat" per a València, ja que es tracta d'una regió "que és la zona zero de l'emergència climàtica i un territori amb problemes estructurals de recursos hídrics"
- Afirma que la innovació, la tecnologia i la intel·ligència artificial ofereixen una conjunció favorable i sense precedents per a fer possible el canviLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha defensat un canvi de consciència davant de les conseqüències mediambientals negatives relacionades amb el model de producció lineal actual i ha apostat per un canvi de paradigma que compte amb el suport i la implicació d'administracions publiques, universitats, empreses i ciutadania.

La consellera ha fet aquestes declaracions en la jornada Wex Global 2020, un esdeveniment internacional sobre el sector de l'aigua que s'està celebrant a València i que té gran rellevància a escala mundial.

Pascual ha assenyalat que aquest congrés és "una gran oportunitat" per a València ja que es tracta d'una regió "que és la zona zero de l'emergència climàtica i un territori amb problemes estructurals de recursos hídrics".

Durant la seua intervenció, la consellera ha advertit que "no queda molt de temps" per a abordar el canvi del model economicoproductiu actual i ha recordat que "no podem deixar ningú arrere en aquesta transició" que, al seu parer, ha de ser "ordenada, amb criteri i amb humanització".

En aquest sentit, ha explicat que la innovació, la tecnologia i la intel·ligència artificial ofereixen una conjunció favorable i sense precedents per a fer possible el canvi.

Així, ha comentat les iniciatives impulsades des de la Generalitat en aquest àmbit, com la creació de la Conselleria d'Innovació, l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana, la creació de l'Agència Valenciana d'Innovació, el centre d'incubació especialitzat en canvi climàtic associat a l'Agència Espacial Europea o l'Estratègia valenciana d'energia 2030, entre altres.

Cultura mediambiental

En el seu discurs, la consellera ha reiterat que és la "cultura mediambiental" la que permetrà salvar el planeta per a les futures generacions i ha insistit en el fet que cal actuar "per necessitat i per convicció".

Per això, ha apel·lat a la implicació de "totes i tots nosaltres" per a construir el "futur verd per al planeta".

També ha destacat que a la Comunitat Valenciana "som especialment conscients d'aquests desafiaments, per la nostra situació en l'epicentre del Mediterrani, una de les zones més amenaçades pel canvi climàtic".

"És per això -ha afegit- que ací apostem per necessitat i amb fets per una economia restaurativa i regenerativa".

Galeria d'imatges