Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La Conselleria d'Innovació i l'FVMP impulsen la innovació en els municipis amb una comissió de treball conjunta

03/03/2020
La Conselleria d'Innovació i l'FVMP impulsen la innovació en els municipis amb una comissió de treball conjunta
- Una plataforma en línia avaluarà el nivell en els municipis de la Comunitat Valenciana
- Les dues entitats col·laboraran per a conéixer les possibles carències i aportar solucions que s'adapten a les necessitats de cada localitat
- Una plataforma en línia avaluarà el nivell en els municipis de la Comunitat Valenciana
- Les dues entitats col·laboraran per a conéixer les possibles carències i aportar solucions que s'adapten a les necessitats de cada localitatLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, han acordat aquest dimarts crear una comissió de treball conjunta per a impulsar polítiques d'innovació en els municipis valencians.

La reunió, celebrada a Alacant, també ha comptat amb la presència del secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, i amb el secretari general de la federació, Vicent Gil, i el cap de gabinet de la presidència de la federació, Pablo Ruiz.

Durant la trobada, han acordat crear una comissió de treball sobre innovació per a impulsar polítiques en aquesta matèria en els municipis i promoure eines tecnològiques que s'adapten a les necessitats de cada localitat.

La Conselleria promourà el desenvolupament d'una plataforma en línia per a avaluar l'estat de la innovació en els municipis i comarques valencians i implementar polítiques de desenvolupament regional basades en el coneixement i la tecnologia.

Aquesta eina, segons ha indicat, és un dels objectius de la Conselleria del Seminari d'Hivern i pretén identificar la situació real de cada zona, les particularitats locals i els agents de cada ecosistema, i establir una visió de conjunt basada en criteris d'innovació i desenvolupament que facen possible un equilibri equitatiu.

En aquest sentit, Carolina Pascual ha destacat la importància de la col·laboració de la federació amb aquesta iniciativa per a "tindre una panoràmica de l'estat de la innovació en els municipis de la Comunitat, identificar aquells sectors que siguen de més interés, i veure les carències i com podem esmenar-les i col·laborar-hi".

De la mateixa manera, Rubén Alfaro ha subratllat que l'actuació serà, especialment, en "els municipis de petita i mitjana grandària que no tenen l'accessibilitat a la innovació que puguen tindre els grans municipis".

Alfaro ha manifestat "la disposició de la federació perquè el territori valencià siga un territori d'oportunitats i creixement, que lluitem contra un mal comú, que és la despoblació". En aquest sentit, ha apostat per "la innovació i les noves tecnologies i noves formes de pensar com les persones es poden quedar als seus pobles".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual