Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
'Effie Solar 2020'

Carolina Pascual: "La innovació és la clau del canvi cap a la sostenibilitat"

10/03/2020
- La consellera destaca que, per a la Comunitat Valenciana, la transició cap a un model energètic eficient és "un desafiament i una autèntica oportunitat"
- La consellera destaca que, per a la Comunitat Valenciana, la transició cap a un model energètic eficient és "un desafiament i una autèntica oportunitat"
- Recorda que la Generalitat ha dissenyat actuacions punteres que uneixen innovació, tecnologia i intel·ligència artificial per a afrontar els reptes de la transició energèticaLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assenyalat que "la innovació és la clau del canvi cap a la sostenibilitat", per això, ha defensat una aliança entre energia i innovació com a base d'una política estratègica "estable i creixent en el temps".

Carolina Pascual s'ha expressat així en 'Effie Solar 2020': I Fira d'Energia Solar 100 % Virtual, en la qual ha realitzat una intervenció virtual sobre les noves tecnologies per al desenvolupament sostenible.

Segons ha explicat la consellera, la innovació, la tecnologia i la intel·ligència artificial ofereixen una conjunció favorable per a fer possible la transició a un model energètic més eficient.

En aquest sentit, Pascual ha afegit que és important que aquesta transició vaja acompanyada de la generació de riquesa i coneixement i, així, ha considerat que per a la Comunitat Valenciana aquest canvi s'ha de convertir en "un desafiament i una autèntica oportunitat".

"Volem conformar una sòlida i puntera indústria i serveis energètics competitius, com el disseny, la fabricació, l'enginyeria, el muntatge, l'explotació o el manteniment", ha informat la consellera.

Per a assolir aquestes metes, ha recordat que la Generalitat ha dissenyat l'Estratègia d'intel·ligència artificial de la Comunitat Valenciana, en el marc d'una futura llei de la societat digital.

A més, ha afegit que la Comunitat és seu d'un dels laboratoris d'excel·lència de la xarxa Ellis per a la implantació europea de la intel·ligència artificial.

També ha destacat que des de la Conselleria d'Innovació s'ha creat l'Agència Valenciana d'Innovació, que ha avançat en unitats científiques, projectes col·laboratius d'economia circular i centres de desenvolupament i transferència de tecnologia avançada.

Així mateix, ha fet referència al protocol signat recentment a Hèlsinki perquè s'instal·le a la Comunitat Valenciana un centre d'incubació especialitzat en canvi climàtic, associat a l'Agència Espacial Europea.

Transició justa

Pascual ha insistit en el fet que és necessari un "canvi de mentalitat" que conduïsca cap a una economia restaurativa i regenerativa, i per a fer-ho ha instat a la col·laboració entre empreses, Administració i ciutadania.

"Tots hem de col·laborar per a assolir una economia més sostenible, més respectuosa amb el planeta i amb la salut dels seus habitants, més inclusiva i justa", ha indicat.

Finalment, ha afegit que la transició energètica no pot "deixar víctimes i ha de desenvolupar-se de manera ordenada, amb criteri i amb humanització".

Galeria d'imatges