Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Tecnologia biomètrica

Vicent Soler i Carolina Pascual destaquen l'alt nivell de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana

11/03/2020
Vicent Soler i Carolina Pascual destaquen l'alt nivell de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana
- Valoren l'aposta decidida per la innovació del teixit empresarial valencià, que ja lidera sectors especialitzats d'alta tecnologia
- El conseller d'Hisenda i la consellera d'Innovació visiten a Alacant l'empresa FacePhi, especialitzada en solucions biomètriques multifactor
- Valoren l'aposta decidida per la innovació del teixit empresarial valencià, que ja lidera sectors especialitzats d'alta tecnologia
- El conseller d'Hisenda i la consellera d'Innovació visiten a Alacant l'empresa FacePhi, especialitzada en solucions biomètriques multifactorEl conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han destacat el potencial de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana i han afirmat que ja estan liderant sectors especialitzats d'alta tecnologia.

Vicent Soler i Carolina Pascual han visitat aquest dimecres a Alacant l'empresa FacePhi, especialitzada en tecnologia de reconeixement facial i biometries mòbils.

Els dos responsables han destacat l'alt nivell de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana, que s'estan especialitzant en tecnologies punteres que poden aplicar-se a diversos sectors econòmics.

El conseller d'Hisenda ha indicat que "la transformació del model econòmic, que constitueix una de les prioritats del Govern del Botànic, té en empreses com FacePhi un exemple paradigmàtic". I en aquest sentit ha destacat el paper que ha exercit el banc públic de la Generalitat.

Així, ha explicat que "quan l'empresa era una 'start-up', vam fer una aportació bancària de préstecs participatius, fonamental en l'inici de l'activitat empresarial, i ara que l'empresa està ja consolidada estem en condicions d'oferir-hi suport perquè continue creixent mitjançant la concessió de préstecs subordinats".

En aquest mateix sentit, la consellera d'Innovació ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana "hi ha empreses que estan aplicant tècniques molt innovadores per a poder transformar tot el teixit productiu".

"Ens poden semblar tecnologies futuristes, però ja estan en funcionament i en implementació en empreses que són punteres i líders en el sector i que estan ací, a la Comunitat Valenciana", ha subratllat.

Reconeixement i biometries

FacePhi és una empresa especialitzada en solucions biomètriques multifactor i treballa principalment en el sector financer i el sanitari.

La biometria és l'estudi de mètodes automàtics per al reconeixement únic d'éssers humans, basats en un o més trets físics o conductuals. D'aquesta manera, la tecnologia desenvolupada permet determinar la identitat d'una persona analitzant el seu rostre a través d'una càmera web.

Durant la visita, a la qual han assistit també el director general de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, l'empresa ha realitzat demostracions d'aquestes tecnologies, concretament de SelphID i Selphi.

SelphID consisteix en una solució d''onboarding' digital que permet contractar un compte o un producte bancari des de qualsevol lloc capturant el document d'identitat i un 'sel?e'.

Per la seua banda, Selphi és un producte de reconeixement facial. Utilitzant un 'sel?e', extrau les principals característiques i les converteix en un patró que enviarà al servidor de la institució. Amb aquest patró, amb testimoni d'autenticació i encriptat, no cal enviar la imatge. Gràcies al detector de vivacitat passiu es fan accessos i transaccions segures i s'evita el 'phising', o pesca de credencials, i la suplantació d'identitat, sense necessitat d'interactuar amb la tecnologia.

Mitjançant un 'selfie', el patró facial de l'usuari s'extrau i s'envia al servidor del banc, on es registra i s'usa per a futures comparacions i autoritzacions.

Galeria d'imatges