Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Universitats autoritza la desadscripció de l'Escola d'Infermeria Nuestra Señora del Sagrado Corazón de la Universitat de València

12/03/2020
- Així mateix, l'ordre preveu l'extinció del pla d'estudis del títol de grau en Infermeria per la Universitat de València en aquest centre
- El procés ha comptat amb el consens entre Administració, Escola i universitats, tenint en compte els interessos de l'alumnat
- Així mateix, l'ordre preveu l'extinció del pla d'estudis del títol de grau en Infermeria per la Universitat de València en aquest centre
- El procés ha comptat amb el consens entre Administració, Escola i universitats, tenint en compte els interessos de l'alumnatEl 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' ha publicat l'ordre mitjançant la qual la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital autoritza la desadscripció de l'Escola Universitària d'Infermeria Nuestra Señora del Sagrado Corazón de Castelló de la Universitat de València-Estudi General, així com l'extinció del títol de grau en Infermeria per la Universitat de València que s'impartia en aquest centre.

Mitjançant aquesta ordre, la Conselleria, a més, garanteix que l'alumnat que ha iniciat els seus estudis a l'Escola puga acabar-los, ja que l'extinció del títol de grau en Infermeria per la Universitat de València impartit a l'Escola es du a terme progressivament, curs a curs, de manera que en el 2023-2024 quede totalment extingit.

Cal destacar que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, amb la publicació d'aquesta ordre, culmina un procés que s'inicia en 2016, a petició de la Universitat de València, però que no havia conclòs.

El procediment de desadscripció i l'extinció del títol s'ha completat amb èxit gràcies al consens entre Administració, Escola i universitats, tenint sempre en compte els interessos dels estudiants i sense que comporte una reducció de l'oferta d'aquesta titulació a les províncies de Castelló i València.

Drets i interessos de l'alumnat matriculat

L'Escola informarà l'alumnat de la supressió de l'adscripció i comunicarà a aquells que no estiguen en condicions d'acabar els seus estudis abans de l'extinció total de la titulació les opcions per a poder graduar-se.

Per la seua banda, la Universitat de València oferirà a l'alumnat que no puga concloure els seus estudis a l'Escola l'opció de fer el trasllat d'expedient a la Facultat d'Infermeria i Podologia. El cost de la taxa corresponent a la incorporació dels crèdits reconeguts serà assumit per la Universitat de València.

La custòdia dels expedients continuarà a càrrec de l'Escola fins al curs 2023-2024, després es traslladaran a la Facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València. Fins aquest moment, l'Escola serà l'encarregada d'expedir els certificats acadèmics que se sol·liciten i de tramitar els expedients de títol, tant dels estudiants que continuen cursant la titulació com dels que ja l'hagueren acabat.

Antecedents

L'Escola Universitària d'Infermeria Nuestra Señora del Sagrado Corazón de Castelló és una institució sanitària docent dependent administrativament i funcionalment de la Conselleria de Sanitat, i estava adscrita acadèmicament fins ara a la Universitat de València.

La Universitat Jaume I de Castelló, des del curs 2010-2011, dona cobertura a l'oferta d'aquesta titulació a la província, amb la posada en marxa del grau d'Infermeria.

S'inicia ara, per tant, un període de transició que té com a finalitat la desadscripció acadèmica de l'Escola de la Universitat de València, així com l'extinció del títol de grau en Infermeria en aquest centre, els termes del qual han quedat establits amb l'ordre publicada en el DOGV.

Tot el procés, a més, ha comptat amb l'acord entre les parts implicades i amb les autoritzacions dels òrgans universitaris i entitats independents que vetlen per la qualitat de sistema educatiu superior.