Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

Pascual destaca l'esforç i la col·laboració de les universitats valencianes per a minimitzar l'impacte del COVID-19 a la Comunitat Valenciana

16/03/2020
- Les universitats posen a disposició de les autoritats instal·lacions, equipament i material específic
- Els equips d'investigació estan treballant en projectes per a contindre l'impacte de l'extensió del virus
- Les universitats posen a disposició de les autoritats instal·lacions, equipament i material específic
- Els equips d'investigació estan treballant en projectes per a contindre l'impacte de l'extensió del virusLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat el gran esforç i la col·laboració de les universitats públiques valencianes, que han posat a disposició de les autoritats instal·lacions, equipament i material específic, així com el treball dels seus grups d'investigació.

La consellera i la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, han mantingut aquest dilluns una reunió per videoconferència amb els rectors de les universitats públiques en què s'ha posat en comú aquelles iniciatives i recursos que puguen ajudar en la lluita contra el COVID-19.

En aquest sentit, els rectors i les rectores han posat a disposició de les autoritats les instal·lacions i els recursos disponibles en els campus respectius, així com material específic, com ara impressores 3D i màquines de PCR, entre d'altres.

També han mostrat la seua disposició per a l'elaboració d'hidrogels i per a col·laborar amb indústries en la fabricació de mascaretes de baix cost, entre altres propostes.

D'altra banda, han oferit suport a centres de Primària i Secundària, i han oferit les seues plataformes perquè, en cas de necessitar-ho, puguen realitzar la docència en línia, així com una altra classe d'assistència.


En aquest sentit, Carolina Pacual ha destacat que la col·laboració és fonamental en aquests temps i ha expressat el seu agraïment a les universitats i als investigadors per la suma d'esforços en la contenció i la lluita contra el COVID-19.

A més, la consellera ha explicat que les universitats també han identificat els grups d'investigació amb la finalitat de "posar-los en contacte i que entre tots puguem ser part de la solució d'aquesta situació".

Galeria d'imatges