Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova un conveni entre la Conselleria de Sanitat i la Universitat d'Alacant per a realitzar pràctiques de formació

13/11/2020
- Els alumnes podran fer pràctiques en les dependències de la Conselleria o les institucions dependents d'aquesta
- Permet la realització de pràctiques a l'alumnat de titulacions que no pertanyen a l'àmbit de ciències de la salut
- Els alumnes podran fer pràctiques en les dependències de la Conselleria o les institucions dependents d'aquesta
- Permet la realització de pràctiques a l'alumnat de titulacions que no pertanyen a l'àmbit de ciències de la salutEl Ple del Consell ha aprovat un conveni de cooperació entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Universitat d'Alacant mitjançant el qual es regula la realització de pràctiques acadèmiques externes.

Aquest conveni es vol sumar al ja subscrit per les dues institucions, i que permet fer pràctiques sanitàries a l'alumnat de titulacions de ciències de la salut, però, a diferència de l'anterior, el conveni que ara se signa permetrà la realització de pràctiques formatives en centres sanitaris per alumnat de titulacions que no pertanyen a l'àmbit de ciències de la salut.

D'aquesta manera, estudiants de Física, Matemàtiques, Dret i, fins i tot, Arquitectura o Filologia, entre altres, podran utilitzar les instal·lacions i les dependències de la Conselleria de Sanitat que es consideren oportunes per a formar-se en els aspectes que puguen tindre relació i enriquir la seua formació acadèmica.

El conveni no comporta una obligació econòmica per a la Generalitat i tindrà efecte des del moment que se signe. A més, tindrà una vigència de quatre anys, corresponents als cursos acadèmics 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023 i 2023/2024. Es podrà prorrogar abans de la finalització del període de vigència, per acord de les dues parts, i per un període de fins a quatre anys.

Cal assenyalar que a causa de la crisi sanitària actual, la Conselleria de Sanitat ha dictat la Resolució de 3 de novembre de 2020, que restringeix la realització de pràctiques en centres sanitaris, per la qual cosa l'inici d'aquestes haurà d'esperar el moment en què es recupere la normalitat assistencial, ja que en aquests moments queden exclusivament limitades a l'alumnat de l'últim curs de les titulacions de ciències de la salut.