Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Transformación digital

Pascual: "La tecnologia ens ha d'ajudar a aconseguir una societat més inclusiva, amb més oportunitats i en entorns més sostenibles"

18/11/2020
- Recorda que la Conselleria d'Innovació destina més de 190 milions d'euros a la societat del coneixement.
- Subratlla el pes del sistema investigador-innovador-productiu valencià "de gran nivell i alta capacitat d'adaptació"
- Recorda que la Conselleria d'Innovació destina més de 190 milions d'euros a la societat del coneixement.
- Subratlla el pes del sistema investigador-innovador-productiu valencià "de gran nivell i alta capacitat d'adaptació"La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha apostat per "la tecnologia en benefici d'una societat més inclusiva, amb més oportunitats per a la ciutadania i entorns sostenibles. Aquest ha de ser l'objectiu que ens moga".

La consellera ha inaugurat el fòrum 'La innovació i la transformació digital com a base de l'èxit', organitzat per 'El Confidencial', CaixaBank, Hidraqua, Dinapsis i la Generalitat. La trobada ha reunit importants agents de la investigació i la innovació per a abordar l'aposta per la transformació digital com a base de l'èxit.

Pascual, que ha recordat que està previst que el president de la Generalitat clausure el fòrum, ha traslladat la seua satisfacció per inaugurar-lo i "escoltar experiències d'empreses, entitats que han col·laborat en la cerca de respostes a la situació que travessem".

En la seua intervenció, la consellera ha subratllat el pes del sistema investigador-innovador-productiu valencià "de gran nivell i alta capacitat d'adaptació" i ha insistit en la necessitat d'incorporar el coneixement cientificoinvestigador i tecnològic a l'empresa i donar resposta al repte del canvi de model productiu.

En aquest sentit, ha assenyalat que des de la Generalitat s'ha fet un esforç per a refermar l'aposta per l'R+D+i des d'Alacant i ha recordat que la Conselleria d'Innovació destinarà més de 190 milions d'euros a la societat del coneixement.

"Volem aconseguir una reconstrucció vertebrada, inclusiva i sostenible, basada en el coneixement i alineada amb els objectius d'Europa", ha indicat.

Així, ha recordat que la Generalitat és pionera a llançar una estratègia d'intel·ligència artificial per a la Comunitat Valenciana, que tindrà "un efecte multiplicador i col·locarà el nostre sistema innovador-investigador en primera línia".

D'altra banda, ha assenyalat que el node Ellis "obrirà la porta a la col·laboració amb els millors investigadors europeus" i que s'impulsarà el Centre d'Envelliment, així com 42 Alicante, en col·laboració amb la fundació, Telefónica, que començarà a funcionar d'ací poc.

Així mateix, s'ha referit a l'Aliança de Tecnologies Innovadores, Inndromeda, que tindrà "un paper principal en l'estratègia de transformació digital del teixit productiu", en col·laboració amb empreses, universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics i Administració.

De la mateixa manera, la consellera ha esmentat Distrito Digital i l'ha posat com a exemple d'atracció de talent i "del que les tecnologies i la innovació poden fer per millorar la societat i l'entorn econòmic".

La titular d'Innovació, a més, ha manifestat que les empreses han de poder accedir a unes bones infraestructures de comunicacions i per això s'ha referit a l'estudi de cobertura de banda ampla als municipis per a conéixer la seua connectivitat. "Estem treballant amb les operadores per a explicar les carències i poder donar-hi una resposta", ha assegurat.

De la mateixa manera, Pascual ha apostat per una "innovació verda", ajustada als objectius de desenvolupament sostenible i també per una "innovació inclusiva", com recull l'esborrany de la Carta de Drets Digitals, que "garantisca els nostres drets en l'entorn digital".

També ha destacat que l'Observatori de Bretxa Digital és un altre dels instruments que servirà "perquè les diferents bretxes digitals no aprofundisquen en una major bretxa social".

Finalment, la consellera ha agraït a 'El Confidencial' la celebració d'aquest esdeveniment a Alacant, "que valora la capacitat de l'ecosistema innovador d'aquesta província, que s'ha bolcat en la cerca de solucions i s'ha reinventat en benefici de tots".