Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La secretària autonòmica d'Universitats assenyala que la transformació digital universitària "és ineludible"

26/11/2020
La secretària autonòmica d'Universitats assenyala que la transformació digital universitària 'és ineludible'
- Bevià ha pronunciat la ponència 'La competència digital: clau per a la transformació de les universitats'
- La jornada ha sigut clausurada per la directora general per a la lluita contra la bretxa digital, María Muñoz
- Bevià ha pronunciat la ponència 'La competència digital: clau per a la transformació de les universitats'
- La jornada ha sigut clausurada per la directora general per a la lluita contra la bretxa digital, María MuñozLa secretària autonòmica d'universitats, Carmen Bevià, i la directora general per a la lluita contra la bretxa digital, María Muñoz, han participat aquest dijous de vesprada en el seminari web 'Reptes i oportunitats de la docència en línia en l'educació superior', organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital i Bon Ús de les TIC de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

Carmen Bevià, que ha pronunciat una ponència amb el títol 'La competència digital: clau per a la transformació de les universitats', ha remarcat que "la transformació digital de les universitats és ineludible, i els canvis que hem viscut aquests mesos han arribat per a quedar-se. Ens correspon a nosaltres traure els resultats d'aquesta experiència i introduir el millor de la docència tant en línia com presencial".

També ha apostat pel foment de competències transversals, com ara les digitals i tecnològiques, les capacitats analítiques, la resolució de problemes, l'esperit emprenedor, la creativitat o la innovació.

"Es tracta d'aprendre a aprendre, perquè la formació al llarg de la vida hauria de ser la norma si volem tindre una societat capaç d'adaptar-se a un món en canvi continu", ha indicat.

Per altra banda, María Muñoz, que ha sigut l'encarregada de tancar el seminari web, ha assenyalat que "és necessari apostar perquè el professorat i l'alumnat universitari disposen dels coneixements i les competències suficients per a traure el màxim partit de la docència en línia".

A més, ha posat l'accent en la necessitat de reduir les conseqüències de la bretxa digital en l'educació i l'impacte negatiu que té en la joventut. "És la nostra prioritat principal", ha assegurat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz