Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

L'IVAJ destaca el treball de les 35 entitats de la Comunitat Valenciana que han obtingut projectes d'Erasmus+ Joventut en 2020

26/01/2021
L'IVAJ destaca el treball de les 35 entitats de la Comunitat Valenciana que han obtingut projectes d'Erasmus+ Joventut en 2020
- El director general de l'IVAJ reconeix l'activitat de les entitats "inclús en el temps de pandèmia global"
- En les tres rondes de 2020 s'ha assolit una dotació total d'1.069.392 euros
- El director general de l'IVAJ reconeix l'activitat de les entitats "inclús en el temps de pandèmia global"
- En les tres rondes de 2020 s'ha assolit una dotació total d'1.069.392 euros



El director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha valorat el treball que han fet les entitats de la Comunitat Valenciana que han participat en el programa Erasmus+ Joventut i ha destacat que, "inclús amb les dificultats d'aquest temps de pandèmia global, s'han obtingut un total de 51 projectes d'Erasmus+ Joventut, en les tres convocatòries de 2020, per part de 35 entitats".

La dotació econòmica de 2020 en projectes Erasmus+ Joventut ascendeix a 1.069.392 euros. En aquest sentit, destaquen els intercanvis juvenils, amb 490.018 euros; les associacions estratègiques, amb 259.455 euros; la mobilitat de treballadors i treballadores en l'àmbit de la joventut, amb 250.365 euros, i el diàleg de joventut, a què se li han assignat 69.554 euros.

Jesús Martí participa aquest dimarts telemàticament en la reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Joventut, en la qual s'aborda la coordinació entre l'Agència Nacional i les comunitats autònomes en els programes Erasmus+ Joventut i Cos Europeu de Solidaritat per al nou marc financer de la Unió Europea 2021-2027.



Entitats en la primera ronda Erasmus+ Joventut

En la primera ronda de 2020 es van concedir un total de 14 projectes d'Erasmus+ Joventut: 8 d'intercanvis juvenils, 5 projectes de mobilitat de treballadors i treballadores de Joventut i 1 de diàleg de la joventut, amb una dotació total de 260.455 euros.

Les entitats beneficiàries en intercanvis juvenils van ser Sport for the World; Orden del Fénix Associació Cultural Jove; Enredados d'Alacant per la innovació social i el desenvolupament sostenible; Teamworking Youth Alacant; Xeración València; Associació Cultura Creativa; Associació Juvenil per la Integració dels Joves a Europa, i ILEWASI, Centre d'investigació, defensa i promoció dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

En mobilitat de treballadors i treballadores estan Joves cap a la Solidaritat i el Desenvolupament; Backslash; Associació Cultura Creativa; Euroimpulse Network, i Emprende Empleo European Network. En diàleg de la joventut: Fundació Vent del Poble.

Entitats en la segona ronda

En la ronda 2 es va donar llum verda a un total de 20 projectes: 10 d'intercanvis juvenils, 5 de treballadores i treballadors de Joventut, 3 d'associacions estratègiques i 2 projectes de diàleg de la joventut, amb una dotació de 502.954 euros.

Les entitats reconegudes en aquesta segona ronda van ser Enredados d'Alacant per la innovació social i el desenvolupament sostenible; EpisodeIV, associació intercultural jove; l'Ajuntament de Montserrat; AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta de València; Associació Cultural i Esportiva La Hoya; Euroimpulse Network; Associació Cultura Creativa; l'Ajuntament de Quart de Poblet; Arrel d'Idees, i De Amicitia, en intercanvis juvenils.

En mobilitat de treballadors i treballadores es troben TeamWorking Youth Alacant; Backslash; Asociació Cultural Tabalà; La Cosecha Producció Audiovisual, i Xano Channel, Associació per al desenvolupament comunitari.

En associacions estratègiques, les entitats amb projectes destacats són l'Ajuntament de Quart de Poblet; l'Associació Fractals Educació Artística, i l'Associació Cultural i Esportiva La Hoya. Finalment, en aquesta segona ronda, en el diàleg de la joventut es van aprovar els projectes de l'Ajuntament de Mislata i del Consell Valencià de la Joventut.

Entitats de la tercera ronda

En la tercera ronda de 2020 es van aprovar un total de 17 projectes: 8 entren en la categoria d'intercanvis juvenils, 7 corresponen a mobilitat de treballadors i treballadores de Joventut i 2 a l'acció diàleg de la joventut, contactes entre joves i responsables de la presa de decisions en l'àmbit de la joventut.

En l'apartat d'intercanvis juvenils, s'ha reconegut els projectes dels ajuntaments de Benejúzar, Aras de los Olmos i Agres; l'associació Kali Yag: Associació pels drets de la cultura romaní; Associació Cultura Creativa; Xeración València; l'associació La Finestra Nou Circ, i l'AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta.

En matèria de mobilitat de persones treballadores en l'àmbit de la joventut, han correspost a Xano Channel, Associació per al desenvolupament comunitari; l'Ajuntament de l'Orxa, i Associació Àgora Cultural.

També en mobilitat, a l'entitat Backslash; Associació Cultura Creativa, i Euroimpulse Network. Finalment, en diàleg de la joventut, els dos projectes aprovats corresponen a l'associació Alba i a l'Ajuntament de Pego.

Més informació: consulteu ací.

Galeria d'imatges