Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Barceló: "L'acord interterritorial convida a la prudència davant de les pròximes festivitats de Sant Josep i Pasqua"

10/03/2021
- S'aprova, amb el vot a favor de la Comunitat Valenciana, el tancament perimetral de les comunitats autònomes entre el 17 i el 21 de març i del 26 de març al 9 d'abril
- Sanitat presentarà aquest dijous una proposta a la Comissió Interdepartamental
- Sanitat presentarà aquest dijous una proposta a la Comissió Interdepartamental


El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha aprovat per una majoria àmplia un document de mínims quant a les mesures que cal que prenguen totes les comunitats autònomes per a la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

En primer lloc, s'ha decidit el tancament perimetral de les comunitats autònomes (excepte les insulars) entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril. La mobilitat nocturna quedarà prohibida entre les 23.00 i les 06.00 hores, encara que aquesta prohibició la poden ampliar les comunitats fins a les 22.00 hores, que és el màxim permés segons el decret d'alarma en vigor. Pel que fa als grups de persones, aquests seran d'un màxim de 4 en espais tancats, 6 en espais oberts i sols convivents en domicilis.

En un document que ha comptat amb el suport exprés de la Comunitat Valenciana, també es recomana que no se celebren esdeveniments que puguen suposar la concentració o l'aglomeració de persones.
Aquesta decisió, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, "convida a la prudència davant de la proximitat de Sant Josep i la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua".

En aquest sentit, ha afegit que "aquesta coordinació era necessària i, ara, cada comunitat decidirà sobre aquesta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades". La consellera portarà al Consell Interdepartamental que es reuneix aquest dijous la proposta de Sanitat perquè s'analitze i es debata.