Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

Més del 70 % dels nous brots per coronavirus a la Comunitat Valenciana es produeixen en l'àmbit social i són de menor magnitud

14/03/2021
- Les dades posen de manifest que l'entorn social i familiar és on es produeixen el nombre més gran de contagis i brots per coronavirus
- En aquesta última setmana es donen brots de menor magnitud i la majoria en grups d'edat entre 35 i 64 anys
- Les dades posen de manifest que l'entorn social i familiar és on es produeixen el nombre més gran de contagis i brots per coronavirus
- En aquesta última setmana es donen brots de menor magnitud i la majoria en grups d'edat entre 35 i 64 anysLa major part dels brots per coronavirus que són notificats a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'han produït en l'àmbit social, principalment, en reunions familiars o entre amics.

Així, del total de brots registrats durant aquesta última setmana (91 nous brots des del 3 de març passat), el 73,6% tenen l'origen en l'àmbit social, mentre que l'11% es donen en l'entorn laboral i un 12,1% en els centres educatius.
Per tant, l'àmbit social continua sent l'entorn en què es registra un nombre més gran de brots. De fet, des de juny de l'any passat, la Comunitat Valenciana ha notificat 7.523 brots, dels quals el 66,7% té l'origen en l'àmbit social.

D'altra banda, els brots que s'estan detectant actualment comporten un nombre més baix de casos associats, per tant, són de menor magnitud. Dels nous brots que es van notificar durant l'última setmana, el 93,4% són de poca magnitud, és a dir, amb menys de 10 casos, i el 6,6% dels brots tenen entre 10 i 40 casos.

Quant als grups d'edat, en la franja de 35 a 64 anys és en la que es detecta un nombre més gran de brots, en concret el 42%, mentre que el 25% es produeixen en grups d'edat de 15 a 34 anys i un 19,5% en el de menors de 15 anys.
Així mateix, la província de València és on s'està registrant el nombre més gran de brots en l'última setmana. El 63% dels brots són de València, un 33% corresponen a la província d'Alacant i el 4% a Castelló.

Finalment, quant a la distribució per departaments de salut, el 14,3% s'han produït a Elx, seguit de Sagunt (11%), València-La Fe (11%), Gandia (9,9%) i València-Arnau Llíria (8,8%).