Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

Els contagis cauen un 95 % en les residències de la Comunitat Valenciana des que va començar l'any

16/03/2021
- La xifra de defuncions s'ha reduït un 83 % des de l'última setmana de gener
- La millora de tots els indicadors en els centres sociosanitaris dos mesos i mig després de l'inici de la vacunació és esperançadora
- La xifra de defuncions s'ha reduït un 83 % des de l'última setmana de gener
- La millora de tots els indicadors en els centres sociosanitaris dos mesos i mig després de l'inici de la vacunació és esperançadoraLa situació epidemiològica en les residències de majors, menors i centres de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana ha experimentat una important millora des que va començar l'any. La xifra de defuncions ha caigut un 83 % des de l'última setmana de gener i les infeccions, tant entre residents com en les plantilles, s'han desplomat un 95 %.

L'última setmana de l'any 2020 es van notificar 57 defuncions, 323 contagis entre persones residents i 140 entre els/les professionals que les atenen. Aquestes variables es van disparar després de Nadal, durant el pic de la tercera onada a la Comunitat Valenciana. Així, entre el 23 i el 30 de gener hi va haver 148 morts en residències, 1.497 residents contagiats i 512 treballadors/ores.

A hores d'ara, quan fa dos mesos i mig que està el procés de vacunació en marxa, la millora dels indicadors és esperançadora. Des de l'última setmana de gener, els contagis han caigut un 95 %, en concret la disminució ha sigut del 96 % entre els que viuen en els centres sociosanitaris i del 91 % entre els que hi treballen. L'evolució en la xifra de defuncions ha sigut de -83 %.

Aquesta millora en els indicadors es correlaciona amb una disminució en el nombre de residències amb casos positius. L'any 2020 es va tancar amb casos actius en 6 residències de menors, 22 centres de diversitat funcional, 108 residències de la tercera edat i 30 centres sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Des del 30 de gener de 2021, el nombre de casos positius ha caigut un 82 % en centres de menors, un 90 % en els de diversitat funcional, un 91 % en residències de majors i els centres sota vigilància activa han disminuït un 88 %.