Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat obri la porta a reprendre competicions esportives oficials

26/03/2021
- Els esdeveniments han de tindre lloc sense públic, però els i les menors poden entrenar acompanyats per una persona adulta
- Els esdeveniments han de tindre lloc sense públic, però els i les menors poden entrenar acompanyats per una persona adulta


La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública flexibilitza des d'aquest divendres les mesures relatives a l'activitat física i les competicions esportives per a adequar-les a l'actual situació epidemiològica. Les principals novetats consisteixen en el fet que certes competicions esportives es poden reprendre i que s'amplia el nombre màxim de persones que poden fer esport en grup sota la supervisió d'un monitor o monitora.

En concret, es poden reprendre quatre classes de campionats: competicions oficials federatives professionals d'àmbit internacional i estatal i competicions oficials no professionals d'àmbit internacional i estatal; competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic i inferior; Campionat Autonòmic d'Esport Universitari, i Jocs Esportius. Aquesta classe de competicions, quan siguen d'àmbit autonòmic o inferior, es faran sense públic.

En els quatre supòsits, s'aconsella evitar, si és factible, el transport col·lectiu, així com l'ús de vestuaris i de dutxes. A més, els i les menors, durant els entrenaments, podran anar acompanyats per una persona adulta que entrarà a les instal·lacions sempre evitant aglomeracions.

Pel que fa a l'activitat física i esportiva de modalitats individuals dirigida per professionals, es podrà fer en grups d'un màxim de 10 persones. Quan es faça per lliure, sense monitor, segueix vigent la limitació a 4 persones. En els dos casos, l'exercici s'ha de fer mantenint la distància de seguretat.

D'altra banda, la pràctica esportiva que es faça en activitats lectives, extraescolars o complementàries durant la jornada escolar es regirà pels protocols vigents en cada moment per als centres escolars.

Aquestes mesures estan vigents des d'aquest divendres, 26 de març, fins a les 23.59 hores del 12 d'abril i s'emmarquen en la desescalada "pausada" que està escometent la Comunitat Valenciana en resposta a l'evolució dels indicadors de transmissibilitat del coronavirus i a la capacitat assistencial actual.