Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Generalitat impulsa la tecnologia BIM en les seues promocions d'habitatge públic per a optimitzar al màxim els recursos

03/04/2021
- La tecnologia BIM permet augmentar la productivitat, reduir costos, treballar de manera col·laborativa i optimitzar el manteniment de les edificacions
- S'aplicarà en el desenvolupament dels tres projectes pilot d'Alcoi, Castelló i València
- La tecnologia BIM permet augmentar la productivitat, reduir costos, treballar de manera col·laborativa i optimitzar el manteniment de les edificacions
- S'aplicarà en el desenvolupament dels tres projectes pilot d'Alcoi, Castelló i València



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica aplicarà la metodologia BIM (Building Information Modeling) per a modelar els tres projectes pilot d'habitatge públic que desenvolupa juntament amb l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) a Castelló, Alcoi i València.

"Aquesta metodologia permetrà integrar el disseny, construcció i manteniment d'aquests edificis des de l'inici, i per tant construir de manera més eficient, i així maximitzar l'aprofitament dels recursos alhora que permetrà optimitzar la ulterior gestió d'aquests habitatges" ha subratllat la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona.

En aquest sentit, la directora general ha detallat que amb aquesta iniciativa es pretén donar un fort impuls a la implantació del BIM en la Generalitat Valenciana.

"El nostre objectiu és que amb la implantació d'aquesta metodologia en les licitacions d'aquestes primeres promocions d'habitatge públic de la Generalitat adquirim l'experiència i coneixement per a poder extrapolar aquests processos a la resta de departaments de la Generalitat. Aquesta experiència pilot impulsarà la transformació digital del sector de la construcció per a fer-lo més eficient i sostenible", ha explicat Matarredona.

La Direcció General d'Innovació Ecològica en la Construcció comptarà amb el suport d'una assistència tècnica especialitzada que possibilitarà la introducció d'aquesta metodologia en l'administració.

"Des de les administracions públiques una vegada més hem de donar exemple, i en el context actual aquest tipus de processos són crucials. Si volem avançar en la transició ecològica hem de promoure arquitectures més responsables que es puguen gestionar de manera eficaç", ha assegurat Matarredona.

Finalment, la directora general ha destacat que amb l'aplicació d'aquesta tecnologia s'aconseguirà "incrementar l'eficàcia en la inversió pública, millorar la qualitat de l'edificació i racionalitzar el manteniment de les infraestructures públiques alhora que s'aposta per una estratègia comuna de la Generalitat en la implantació del BIM".