Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat conclou que el brot del Col·legi Major Ausiàs March té l'origen en els desplaçaments durant la Setmana Santa

26/04/2021
- Les persones van adquirir la infecció durant les vacances i la van transmetre posteriorment en el col·legi
- Es descarta que l'origen puga ser un esdeveniment a l'interior del col·legi major i romandran aïllats i aïllades fins al dia 1 de maig
- Les persones van adquirir la infecció durant les vacances i la van transmetre posteriorment en el col·legi
- Es descarta que l'origen puga ser un esdeveniment a l'interior del col·legi major i romandran aïllats i aïllades fins al dia 1 de maigLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat l'informe sobre el possible origen del brot que s'ha detectat en el Col·legi Major Ausiàs March de València, que ha provocat un centenar de casos de coronavirus (89 entre residents i personal treballador i 15 entre familiars de treballadors i treballadores).

Segons l'estudi epidemiològic que s'ha fet sobre aquest brot, la hipòtesi més probable és que els contagis s'han produït durant les vacances de Setmana Santa. Per tant, l'origen del brot ve dels desplaçaments de l'alumnat durant aquests dies festius, que ha transmés posteriorment el virus dins del col·legi major.

En aquest sentit, l'informe descarta que l'origen del brot es trobe en un esdeveniment dins de les instal·lacions del col·legi.

La Conselleria de Sanitat manté l'aïllament dels i les residents fins al pròxim dia 1 de maig per a evitar més propagació del virus.