Sanitat Universal i Salut Pública
Día Mundial de la Seguridad y la Salud Laboral

Sanitat vacuna 30.000 professionals de la sanitat privada a través de les mútues

28/04/2021
- La Comunitat és l'única que ha establit col·laboració amb les mútues per a vacunar professionals sanitaris de la privada
- La Generalitat ha signat un acord amb la CEV i la CEOE per a incrementar la capacitat de vacunació en cas que siga necessari
- La Comunitat és l'única que ha establit col·laboració amb les mútues per a vacunar professionals sanitaris de la privada
- La Generalitat ha signat un acord amb la CEV i la CEOE per a incrementar la capacitat de vacunació en cas que siga necessariLa consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha destacat, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, que "és important, un dia com hui, recordar la importància de la salut en el treball" i ha destacat que "des de Sanitat continuem treballant intensament en la prevenció dels riscos laborals".

En aquest sentit, en aquest any de pandèmia la coordinació entre els serveis de salut en el treball amb les autoritats de Salut Pública de la Comunitat Valenciana "està sent crucial en la lluita contra el coronavirus, en aquest cas en l'àmbit laboral", ha assenyalat Barceló.

A més, la consellera ha indicat que "durant aquest any de pandèmia ha sigut molt important el treball conjunt amb els serveis de riscos laborals i amb les mútues, així com la col·laboració publicoprivada, per a protegir la salut dels treballadors, sobretot en aquesta època de COVID-19".

En aquest sentit, la Conselleria de Sanitat ha establit una col·laboració estreta amb les mútues en el procés de vacunació contra la COVID-19. De fet, des dels centres sanitaris de les mútues s'han administrat 30.000 vacunes a professionals de la sanitat privada. La Comunitat Valenciana és l'única que ha establit aquesta classe de col·laboració.

Cal destacar que la Generalitat ha signat també un acord de col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) per a incrementar els recursos i la capacitat de vacunació de la Conselleria de Sanitat, en cas que siga necessari, i poder comptar amb l'àmbit empresarial en el procés de vacunació massiva.

A la Comunitat Valenciana, les mútues disposen de 140 centres sanitaris propis dedicats a les activitats sanitàries d'assistència i rehabilitació per contingències laborals de les persones que treballen.