Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Igualtat

Mireia Mollà anuncia l'elaboració del I Pla estratègic valencià de la dona rural

29/06/2021
Mireia Mollà anuncia l'elaboració del I Pla estratègic valencià de la dona rural
- La Conselleria d'Agricultura posa en marxa el Servei de Promoció de la Dona en l'Àmbit Rural i avança el compliment d'aquest compromís durant el V Fòrum de Dones Agroprofessionals
- Mollà: "El nostre objectiu és donar visibilitat a les dones del món rural, afavorir la seua participació en la presa de decisions i potenciar l'accés a la titularitat de les explotacions"
- La Conselleria d'Agricultura posa en marxa el Servei de Promoció de la Dona en l'Àmbit Rural i avança el compliment d'aquest compromís durant el V Fòrum de Dones Agroprofessionals
- Mollà: "El nostre objectiu és donar visibilitat a les dones del món rural, afavorir la seua participació en la presa de decisions i potenciar l'accés a la titularitat de les explotacions"La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, anuncia l'elaboració del I Pla estratègic valencià de la dona rural, un text que preveurà totes aquelles mesures i accions que cal desenvolupar, en l'àmbit de les nostres competències, per a promoure la igualtat efectiva de dones i homes en l'entorn rural.

Mollà ha fet aquest anunci durant la seua participació en l'obertura del V Fòrum de Dones Agroprofessionals, un espai de "veu i visibilitat" que acull la ciutat de València per segon any consecutiu.

El pla esmentat serà un full de ruta basat en "la promoció, la formació, l'impuls a la corresponsabilitat i les mesures necessàries per a facilitar la presència de dones en els òrgans de decisió i en la titularitat d'explotacions i empreses del sector agroalimentari", ha explicat la consellera.

El Servei de Promoció de la Dona en l'Àmbit Rural, de creació recent i adscrit a la Direcció General de Desenvolupament Rural, articularà aquesta eina de planificació. La posada en marxa d'aquest servei compleix així amb el compromís adquirit pel departament que dirigeix Mireia Mollà per a "visibilitzar les dones del món rural, afavorir la seua participació en la presa de decisions i potenciar l'accés a la titularitat de les explotacions".

"La jornada de hui ha sigut convocada sota el lema 'El futur té nom de dones rurals'. I crec que, efectivament, només incorporant les dones en igualtat de condicions i drets al món rural, el futur dels nostres pobles serà viable", ha reivindicat Mollà.

En aquest sentit, ha recordat la dedicació i l'esforç de les dones en l'àmbit rural, el treball de les quals ha sigut, en termes generals, "invisible, no remunerat i, en conseqüència, mai reflectit en les estadístiques".

La consellera ha reconegut la "carrera de fons que implica la igualtat efectiva entre dones i homes", així com "el treball diari per a garantir el futur i la viabilitat d'una societat rural plural, equitativa i justa".

Galeria d'imatges