Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Transformació digital

Pascual destaca l'aposta de la Generalitat per vertebrar la innovació en tota la Comunitat Valenciana

15/07/2021
Pascual destaca l'aposta de la Generalitat per vertebrar la innovació en tota la Comunitat Valenciana
- Districte Digital crearà tres hubs innovadors a Orihuela-Baix Segura, Benidorm i Gandia
- Les àrees són salut, turisme, agrotecnologia i canvi climàtic
- Districte Digital crearà tres hubs innovadors a Orihuela-Baix Segura, Benidorm i Gandia
- Les àrees són salut, turisme, agrotecnologia i canvi climàticLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat l'aposta de la Generalitat Valenciana per la transformació digital dels sectors productius i per la vertebració de la Comunitat Valenciana a través de la innovació, mitjançant l'expansió de Districte Digital, que crearà tres hubs innovadors a Orihuela, Benidorm i Gandia.

Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions durant la clausura de la jornada 'Innovació oberta', organitzada per Districte Digital Comunitat Valenciana, en la qual també ha participat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, així com la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón.

En la jornada s'han presentat els tres programes de reptes internacionals d'innovació oberta que s'acaben d'iniciar, enfocats a generar solucions tecnològiques especialment adaptades a les necessitats d'administracions i corporacions de la Comunitat Valenciana en els àmbits del turisme, l'agrotecnologia, el canvi climàtic i la prevenció de catàstrofes naturals i de la salut.

En aquest sentit, la consellera ha indicat que "la dècada digital ens obri oportunitats que podrem aprofitar si treballem i ens esforcem en una direcció comuna: situar la Comunitat Valenciana, i els seus sectors productius, a l'avantguarda de la transformació digital, en aquest cas en àrees tan rellevants com la salut, el turisme i el canvi climàtic i les respectives conseqüències".

Així, Pascual ha indicat que "l'aposta de la Generalitat Valenciana per la innovació ens obri nous sectors, però, al mateix temps, ens ajuda a enfortir els que ja hi ha, que són motors de la nostra economia: transformant-los i proposant solucions que abans no havíem trobat".

En aquesta línia, ha indicat que aquesta estratègia que es posa en marxa "preveu l'extensió de Districte Digital amb la creació de tres pols d'innovació a Gandia, dedicat a la salut; Benidorm, dedicat al turisme, i Orihuela-Baix Segura, un pol d'agrotecnologia, d'una banda, i de canvi climàtic, d'altra banda, en aquest cas associat al projecte Vega Renhace".

En aquest sentit, Pascual ha afirmat que aquests tres emplaçaments tenen "tots els condicionants per a ser pols d'innovació en les respectives àrees, amb un gran treball realitzat i amb ecosistemes vius i implicats per a posicionar-se estratègicament".

"Iniciatives com aquesta potencien el teixit específic de cada zona i contribueixen a la reactivació econòmica i al foment de la investigació i la tecnologia: es creen noves vetes d'ocupació i es reté el talent", ha recalcat.

Programes de reptes

La Generalitat Valenciana, a través de Districte Digital, desenvoluparà, en els tres reptes, desafiaments, tallers i un programa d'innovació per a atraure empreses emergents i projectes que puguen arribar als principals actors dels sectors respectius, i que faciliten la transferència eficaç de solucions digitals des del Districte Digital en els camps referits.

Seran empreses que contribuiran al desenvolupament de projectes d'innovació oberta. Impulsaran l'atracció d'empreses i projectes de tot el món al Districte Digital i, a més, oferiran noves oportunitats a empreses de l'ecosistema i del conjunt de la Comunitat Valenciana per a participar en aquesta classe de reptes internacionals.

Galeria d'imatges