Presidència

Turisme destina prop d'1,2 milions d'euros en ajudes directes a empreses turístiques i de l'oci nocturn de la comarca de la Safor

25/08/2021
Turisme destina prop d'1,2 milions d'euros en ajudes directes a empreses turístiques i de l'oci nocturn de la comarca de la Safor
- El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat el municipi de Gandia, on ha mantingut una reunió amb l'alcalde
- Campos agraeix al sector turístic l'esforç per contribuir a mostrar la Comunitat Valenciana com una destinació segura i a assolir el creixement turístic peninsular més important acumulat en 2021
- El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat el municipi de Gandia, on ha mantingut una reunió amb l'alcalde
- Campos agraeix al sector turístic l'esforç per contribuir a mostrar la Comunitat Valenciana com una destinació segura i a assolir el creixement turístic peninsular més important acumulat en 2021El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat que un total de 161 empreses turístiques i locals d'oci de la comarca de la Safor s'han beneficiat de les ajudes directes de Turisme, enfocades a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19.

Així mateix, ha insistit en el fet que "prop d'1,2 milions d'euros en ajudes directes de Turisme han recaigut a la comarca". Un total de 740.000 euros d'aquestes ajudes han anat destinats a 130 empreses turístiques radicades en municipis de la comarca valenciana de la Safor i 431.000 euros han anat dirigits a 31 locals d'oci nocturn de la comarca, en concret 10 discoteques i 21 pubs, la gran majoria són locals ubicats a Gandia i Oliva.

Campos ha manifestat que "amb aquestes ajudes directes hem contribuït que el sector haja pogut arribar a l'estiu amb les condicions amb què ho ha fet". De la mateixa manera, ha volgut agrair "l'esforç de tots per contribuir que Gandia i la seua comarca siguen percebudes com a destinacions segures i referents en oferta de sol i platja, gastronòmica, cultural i de naturalesa".

A més, ha recordat que "la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més ajudes ha atorgat al sector turístic i més prompte les ha tramitat i abonat".

Herick Campos ha fet aquestes declaracions a Gandia després de reunir-se amb l'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, per a tractar temes turístics referents al municipi, com ara el balanç d'ajudes directes de Turisme al sector professional turístic de Gandia i la Safor. Així mateix han avançat el full de ruta del Pla de sostenibilitat en destinació de Gandia, a què la Generalitat destina 4 milions d'euros, a més de valorar les dades d'ocupació de la temporada turística i de l'acumulat durant l'any 2021.

En aquest sentit, el director general de Turisme ha destacat les bones xifres d'ocupació registrades a Gandia, que, com altres destinacions de la Comunitat Valenciana, gràcies al dinamisme del mercat nacional, han superat les previsions inicials.

"Hem assolit quasi un any tan bo com el 2019 i el nostre objectiu és mantindre aquesta tendència", ha afirmat Campos, que ha recordat els 12.500 bons turístics nous que ha anunciat el president aquesta setmana, que "amb una mitjana de 3 viatgers per bo ajudaran a allargar la temporada turística".

Comunitat Valenciana, destinació peninsular amb més creixement turístic

El responsable de Turisme ha fet referència, a més, a les dades acumulades en 2021 que registra la Comunitat Valenciana, que amb un creixement del 34,7 % interanual en el nombre de viatgers durant el primer semestre de l'any, i del 19,7 % interanual en el nombre total de pernoctacions, ens situen com a la destinació peninsular amb més increment turístic.

Unes xifres que dupliquen la mitjana espanyola, que se situa en un creixement interanual del 16,4 % en el nombre de viatgers i del 7,6 % en el cas de les pernoctacions fins a juny de 2021.

De la mateixa manera, som la comunitat autònoma espanyola que més creixement en el grau d'ocupació registrem en 2021, amb un augment interanual pròxim al 70 %, la qual cosa supera el creixement de les destinacions insulars. La Comunitat Valenciana registra un grau mitjà d'ocupació del 60,6 % i la mitjana espanyola se situa en un grau d'ocupació del 57,3 %.

Finalment, Herick Campos ha volgut manifestar que "el compromís de la Generalitat és seguir treballant en totes aquelles mesures que contribuïsquen a continuar sent una destinació segura i seriosa, que prioritza la sanitat i compatibilitza l'economia".

Galeria d'imatges