Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb les universitats valencianes per a potenciar les unitats científiques d'innovació empresarial

10/09/2021
- L'Agència Valenciana de la Innovació destina 1.075.000 euros per a transformar el coneixement en innovació empresarial
- L'Agència Valenciana de la Innovació destina 1.075.000 euros per a transformar el coneixement en innovació empresarial


El Ple del Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració entre l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i les universitats valencianes per al manteniment i el desenvolupament d'unitats científiques d'innovació empresarial (UCIE).

Aquests acords garanteixen la continuïtat dels grups especialitzats en el desenvolupament de solucions tecnològiques i innovacions dirigides a l'empresa que s'han constituït en el grup d'investigació d'Informàtica Industrial i Xarxes de Computadors de la Universitat d'Alacant (UA), així com en els instituts de Neurociències, de Ciència Molecular (ICMol) i de Física Corpuscular (IFIC).

A aquests quatre convenis, dotats entre 200.000 i 375.000 euros per centre, s'hi sumaran altres centres amb gran capacitat investigadora i potencial innovador.

Totes aquestes unitats funcionen de manera autònoma dins dels respectius centres gràcies als mitjans materials i humans que es financen amb els fons aportats per l'Agència. D'aquesta manera, els costos associats a aquesta iniciativa no suposen cap minva en els recursos ordinaris en investigació de cada un d'aquests organismes.

En concret, la UCIE, vinculada a la Universitat d'Alacant, a través de la Xarxa Alacantina d'Innovació i Transferència de Coneixement i en col·laboració amb la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), desenvoluparà habilitadors tecnològics orientats al teixit empresarial alacantí, siga sectorial propi o generalitzable.

Per la seua banda, en l'Institut de Física Corpuscular de la Universitat de València i CSIC les actuacions versaran sobre desenvolupaments innovadors tan diversos com la tecnologia dels acceleradors, la incidència del radó relacionat amb la salut, els tractaments per al càncer, així com el desenvolupament d'una sonda beta intraoperatòria per a la cirurgia oncològica.

Per la seua banda, la UCIE de l'Institut de Ciència Molecular treballarà en les línies que té de materials 2D i compòsits, Metal Organic Frameworks, dispositius optoelectrònics i química molecular amb aplicacions empresarials en àmbits com ara els envasos per a l'alimentació, les bateries o la descontaminació ambiental.

Finalment, l'AVI donarà suport a la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la Universitat Miguel Hernández i CSIC, amb la finalitat de seguir el desenvolupament d'innovacions vinculades a malalties com ara càncer cerebral, Alzheimer, Parkinson i el confort ocular.