Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova un conveni de col·laboració amb la UPV per a impulsar la cultura de la innovació entre el seu alumnat

10/09/2021
- El projecte GEUPV+I-Generació Espontània Innova pretén fomentar la cultura de la innovació entre els estudiants universitaris
- La Generalitat destina 35.000 euros a l'European Hyperloop Week i la Setmana de l'Enginyeria de Competició Aplicada al Motociclisme
- El projecte GEUPV+I-Generació Espontània Innova pretén fomentar la cultura de la innovació entre els estudiants universitaris
- La Generalitat destina 35.000 euros a l'European Hyperloop Week i la Setmana de l'Enginyeria de Competició Aplicada al MotociclismeEl Ple del Consell ha acordat l'aprovació del conveni entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat Politècnica de València per a desenvolupar el projecte GEUPV+I-Generació Espontània Innova, en l'exercici 2021.

El conveni s'emmarca dins de les ajudes que la Conselleria d'Innovació concedeix per a finançar projectes que fomenten la cultura d'innovació entre l'alumnat universitari.

La Generalitat destinarà 35.000 euros per a impulsar el projecte GEUPV+I-Generació Espontània Innova, a través del desenvolupament de dues actuacions que comporten l'organització d'esdeveniments per part dels estudiants de la UPV, vinculats a prototips que construeixen per a la participació en esdeveniments de caràcter nacional i internacional.

Es tracta, d'una banda, de l'organització de l'European Hyperloop Week i, d'altra banda, l'organització de la Setmana de l'Enginyeria de Competició Aplicada al Motociclisme.

Amb la implicació de l'alumnat en l'organització d'aquests esdeveniments, es pretén democratitzar l'impacte dels projectes entre el nombre més gran possible d'estudiants, empoderar els estudiants com a agents clau en la innovació, així com desenvolupar la dimensió internacional i multicultural de la innovació entre els universitaris.

European Hyperloop Week

L'European Hyperloop Week (EHW) és un esdeveniment internacional impulsat per quatre equips d'estudiants universitaris punters en el desenvolupament de la tecnologia 'hyperloop' com a mitjà de transport: Hyperloop UPV, Delft Hyperloop, HYPED (Edimburg) i Swissloop (Zuric).

L'EHW és una competició per a equips universitaris que desenvolupen prototips competitius i escalables, en la qual es fomenta la unió d'equips, empreses i usuaris a fi de potenciar la cerca d'innovació, escalabilitat i divulgació.

L'esdeveniment comprén una part prèvia en què es desenvoluparan conferències i seminaris web i una part presencial, que es desenvoluparà a la ciutat de València.

Setmana de l'Enginyeria de Competició Aplicada al Motociclisme

L'equip Motor UPV School Team, integrat exclusivament per estudiants, presenta el programa Moto Engineering Experience.

En el programa es pretén posar en contacte tota la comunitat estudiantil de la UPV amb l'enginyeria de competició per mitjà d'activitats multidisciplinàries en què participen professionals, esportistes valencians i empreses col·laboradores locals.

Es preveu l'organització de tallers per a aprendre la temàtica de la motocicleta en els diversos segments: disseny, mecànica, electrònica, suspensions i adquisició de dades (telemetria).

Així mateix, es desenvoluparà una conferència per a tota la comunitat universitària, en la qual enginyer i tècnics compartiran amb els estudiants les seues vivències i apreciacions tècniques. L'esdeveniment tindrà lloc coincidint amb la celebració de certàmens internacionals com el de MotoGP o el Campionat d'Espanya de Velocitat.